InternaţionalRăzboi în Ucraina

Rusia a început să șantajeze Ucraina prin aruncarea în aer a hidrocentralei Kiev

Ministerul rus de Externe a declarat că Ucraina intenționează să distrugă barajele hidrocentralei Kiev și lacul de acumulare Kaniv, transmite sursa.

Reprezentantul Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zakharova, a declarat că Ucraina intenționează să distrugă barajele hidrocentralei Kiev și lacul de acumulare Kanev și dă vina pe Federația Rusă pentru acest lucru. RossSMI a raportat acest lucru vineri, 12 iulie.

„Kievul se pregătește să distrugă barajele hidrocentralei de la Kiev și lacul de acumulare Kanev, aceasta va deveni o altă provocare cinică împotriva Rusiei”, a spus Zakharova.

Un reprezentant al Ministerului rus de Externe susține că barajul hidrocentralei Kakhovskaya a fost distrus ca urmare a „bombajului continuu al Forțelor Armate ucrainene” în vara anului 2023. Zakharova susține că „Ucraina plănuiește să distrugă o altă centrală hidroelectrică în acest fel”.

Trebuie remarcat faptul că anunțuri similare au fost făcute mai devreme înainte de bombardarea rusă a centralei nucleare Zaporojie și de bombardarea rusă a hidrocentralei Kahovka.

Să ne amintim că mai devreme în Rusia au făcut o declarație cinică despre atacul de la Kiev din 8 iulie, când o rachetă rusă a lovit spitalul de copii Okhmatdyt.

După cum știți, în noaptea de 6 iunie 2023, trupele ruse au aruncat în aer barajul hidrocentralei Kahovka, care a provocat inundații pe scară largă a teritoriilor din regiunea Herson și a cauzat pagube importante de mediu, economice și umanitare Ucrainei.

#Zakharova #hidrocentrala #șantaj

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button