Internaţional

Rusia a organizat noi canale de furnizare a dronelor din China pentru a ocoli sancțiunile

Rusia stăpânește noi canale pentru furnizarea de drone chinezești. Acest lucru a fost raportat de Institutul Robert Lansing pentru Cercetarea Amenințărilor Globale și Democrației (RLI), transmite sursa.

Potrivit informațiilor sale, companiile chineze continuă să furnizeze componente, echipamente militare și bunuri cu dublă utilizare către Rusia.

Livrările sunt efectuate în pofida sancțiunilor și contrar poziției oficiale a Beijingului, care își declară neutralitatea în chestiunea războiului ruso-ucrainean, notează institutul.

Astfel, una dintre companiile chineze intenționează să livreze o mie de drone Rusiei, livrările urmând să fie efectuate prin intermediul Kazahstanului, care de asemenea a declarat public că nu va ajuta Moscova să ocolească restricțiile impuse de sancțiuni.

Se știe că, după începerea războiului, China practic nu a făcut livrări directe de drone către Ucraina. Acest lucru este evidențiat de datele Administrației Generale a Vămilor din RPC.

Din martie până în decembrie 2022, companiile chineze nu au furnizat Kievului nicio dronă, iar în perioada ianuarie-august 2023, doar cinci drone au fost importate din China în Ucraina.

SUA consideră că China nu a furnizat Rusiei arme pentru a fi folosite în războiul din Ucraina. Acest lucru a fost declarat de Jake Sullivan, consilier al Administrației Prezidențiale americane pe probleme de securitate națională, în cadrul unui briefing.

“Cea mai recentă evaluare a noastră este că China nu a furnizat Rusiei arme în cadrul războiului din Ucraina”, a declarat Sullivan.

#Rusia#China#sacțiuni

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button