InternaţionalRăzboi în Ucraina

Rusia acuză Marea Britanie că ar fi aruncat în aer gazoductele Nord Stream din Marea Baltică

Ministerul rus al Apărării a declarat sâmbătă că personalul marinei britanice a aruncat în aer luna trecută gazoductele Nord Stream, acuzând în mod direct un membru important al NATO de sabotarea infrastructurii critice rusești, transmite Reuters, scrie sursa.

Ministerul Apărării nu a oferit dovezi pentru afirmația sa.

„Potrivit informațiilor disponibile, reprezentanții acestei unități a marinei britanice au luat parte la planificarea, furnizarea și punerea în aplicare a unui atac terorist în Marea Baltică la 26 septembrie anul acesta – aruncând în aer gazoductele Nord Stream 1 și Nord Stream 2”, a declarat ministerul.

Ministerul britanic al Apărării a refuzat să comenteze imediat.

Rusia a acuzat anterior Occidentul pentru exploziile de luna trecută care au avariat gazoductele Nord Stream 1 și Nord Stream 2, construite de Rusia, pe fundul Mării Baltice.

Dar Rusia nu a oferit niciodată până acum detalii specifice despre cine a fost responsabil pentru avariile provocate conductelor, care erau anterior cele mai mari rute pentru livrările de gaz rusesc către Europa.

Kremlinul a declarat în repetate rânduri că acuzațiile privind responsabilitatea Rusiei pentru avarii sunt “stupide”, iar oficialii ruși au declarat că Washingtonul a avut un motiv, deoarece dorește să vândă mai mult gaz natural lichefiat (GNL) în Europa.

Statele Unite au negat implicarea.

Livrările de gaz prin conducta Nord Stream 1 au fost oprite de Rusiaîn septembrie curent, iar noul gazoduct Nord Stream 2 nu a fost dat în exploatare în urma sancţiunilor europene impuse Rusiei după începerea agresiunii militare contra Ucrainei. Deşi scoase din funcţiune, cele două conducte au rămas pline cu gaz.

#NordStream #sabotaj #gaz

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button