Război în Ucraina

Rusia, disperată, recrutează de peste tot militari pentru războiul din Ucraina

Rusia face recrutări din trupele antrenate de Occident pentru apărarea Afganistanului în 20 de ani. Ofertele rușilor pentru cei din comandourile afgane sunt din ce în ce mai multe în timp ce Moscova bate pasul pe loc în invazia din Ucraina, transmite sursa.

Membrii corpului de comando al Armatei Naționale Afgane, care au fost instruiți de Marea Britanie și Statele Unite, primesc oferte de a se alătura forțelor armate rusești pentru războiul din Ucraina, relatează Foreign Policy.

Ei au fost abandonați de Occident odată cu retragerea trupelor americane din Afganistan până în august anul trecut, când talibanii au recucerit puterea într-un timp record.

Ofertele de recrutare au declanșat deja panică în cercurile militare și de securitate afgane încă loiale Occidentului, unii avertizând că până la 10.000 de militari instruiți de armata americană ar putea accepta oferta rușilor.

Mai mulți soldați din cadrul forțelor afgane au vorbit despre ofertele primite, mai ales că între 20.000 și 30.000 de comandouri de formate pe bază de voluntariat au rămas în Afganistan după ce Occidentul și-a retras trupele din țară în vara lui 2021. Din trupele de comando antrenate de britanici și americani au fost salvați doar o mică parte, fiind evacuați după ocuparea Afganistanulu ide către talibani. Militarii au fugit în țările vecine Afganistanului sau au reușit să ajungă în SUA.

#Ucraina #SUA #Rusia #militari #recrutare

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button