Analize și opiniiRăzboi în Ucraina

Rusia este un stat terorist!

Terorismul este un fenomen terifiant care a surprins secolul nostru în 2001. Da, au mai fost atacuri teroriste. În secolul al XX-lea, organizațiile teroriste au început să se formeze pe teritoriu, urmărindu-și propriile obiective. Cu toate acestea, în istoria recentă a omenirii, conceptul de terorism a căpătat semnificații mai radicale. Începând o nouă rundă a dezvoltării sale pe 11 septembrie 2011, ideologiile teroriste ca o ciumă au început să se răspândească în diferite state, amenințăndu-le integritatea și siguranța populației civile.

Astăzi în lumea noastră nu există doar organizații teroriste și alte formațiuni, ci și state teroriste întregi. Un exemplu este Federația Rusă. Pe lângă participarea la sponsorizarea și cooperarea unor formațiuni precum talibanii sau Organizația pentru Eliberarea Palestinei, Moscova promovează activ ideologia terorii. Este folosit atât împotriva rușilor, cât și împotriva altor țări.

Ucraina a fost principala victimă a terorismului rus din 2014. Apoi, Federația Rusă și-a început expansiunea militară a unui stat independent vecin, anexând Crimeea și declanșând un război în Donbas prin crearea de enclave ilegale pro-ruse. Terorismul rus a afectat nu numai Ucraina însăși chiar la începutul războiului ruso-ucrainean. Accidentul Boeing 777 al companiei Malaysian Airlines este cunoscut în întreaga lume. Aeronava se afla pe zborul MH-17, care a fost ultimul pentru 298 de persoane, inclusiv 15 membri ai echipajului. Multă vreme, Rusia a încercat să dea vina pe Ucraina pentru căderea sa, înlăturând astfel responsabilitatea de la sine și de la „guvernul” împuterniciților formațiunilor LPR și DPR. Cu toate acestea, printr-o investigație prelungită, inclusiv munca și analiza experților olandezi și internaționali, s-a dovedit deja că linia a fost doborâtă de o rachetă sol-aer trasă de la sistemul de apărare aeriană Buk al celei de-a 53-a apărări aeriene. Brigada Forțelor Armate Ruse. Având în vedere cazurile de violență împotriva cetățenilor ucraineni în teritoriile ocupate de Rusia, bombardarea orașelor pașnice de partea rusă, tortura și răpirea activiștilor și nenumărate alte crime de război, devine necondiționat ca Federația Rusă să fi fost recunoscută drept un stat terorist în 2014. Cu toate acestea, la vremea aceea, politicienii lumii nu vorbeau despre statutul de sponsor al terorismului și nici despre recunoașterea Rusiei ca atare.

Pe 24 februarie, toate țările civilizate au început în sfârșit să deschidă ochii. Moscova nu numai că a invadat Ucraina pe scară largă fără nicio coordonare din partea Consiliului de Securitate al ONU, ci a decis să distrugă un stat suveran și independent și cetățenii săi. Cu toate acestea, ea a calculat greșit. Nu trecuse nici măcar o jumătate de oră de la primele zgomote de lovituri de rachete, iar populația Ucrainei începuse deja să se consolideze și să se ridice în apărarea patriei lor. În martie 2022, întreaga lume a văzut cum este „a doua armată a lumii” și ce metode are. Rusia a început șantajul nuclear și cu rachete asupra Ucrainei. Moscova a încercat să distrugă la pământ orașele ucrainene, inclusiv tragicul Mariupol. Ceea mai rău urma, pentru că după dezocuparea regiunilor Kiev, Sumy și Cernihiv, s-au dezvăluit faptele îngrozitoare ale genocidului populației civile ucrainene. Atunci comunitatea mondială nu a mai putut privi acest război din afară. După aceasta, țările civilizate au început să trimită o cantitate imensă de asistență umanitară, militară și financiară în Ucraina. În acel moment, în Statele Unite și în întreaga lume, au început să se gândească la înregistrarea Federației Ruse ca stat sponsor al terorismului.

Pe parcursul celor șase luni de conversații, în Ucraina au avut loc și mai multe tragedii îngrozitoare. Rachetă, șantajul nuclear nu s-a încheiat. Atentat terorist la Olenevka, unde au fost ținuți prizonieri de război ucraineni. Oamenii din teritoriile ocupate raportează activ nenumărate crime de război împotriva civililor. Uciderile copiilor, adulților, bătrânilor au devenit principalul catharsis al dictatorului Vladimir Putin. Iar faptul recent descoperit al unui genocid pe scară largă în Izyum deocupat nu va permite niciunei persoane sănătoase să se îndoiască nu numai că Rusia este un sponsor al terorismului, ci este susținătorul său activ!

Cu cât Statele Unite se gândesc mai mult la oficializarea statutului terorist al Federației Ruse, cu atât populația civilă a Ucrainei va muri mai mult și mai mult. Și în mintea fiecărui locuitor, pe lângă întrebarea „Pentru ce?”, Și, de asemenea, „Unde este dreptatea?!”. Ar fi dacă s-ar rezolva toate procesele birocratice din lume. Înregistrarea statutului terorist al Rusiei nu este doar o necesitate – este un dat. Justiția va prevala numai atunci când țara ucigașă își va primi în sfârșit statutul de adevărat. Altfel, câți mai trebuie să moară moldoveni, ceceni, georgieni, ucraineni și președinți ai țărilor independente (toată lumea își amintește de prăbușirea TU-154 de la Smolensk)?!

#Rusia #stat_terorist #Ucraina

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button