Război în Ucraina

Rusia i-a decorat pe soldații care ar fi distrus tancuri Leopard și blindate Bradley

Ministrul rus al Apărării a acordat duminică, 11 iunie curent, medalii soldaților după ce Moscova a declarat că forțele sale au distrus patru tancuri Leopard de fabricație germană și cinci vehicule de luptă Bradley fabricate în SUA, în timp ce respingea o contraofensivă ucraineană, transmite sursa.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a apărut la televiziunea de stat, decernând „Steaua de aur Eroul Rusiei”, cea mai înaltă onoare militară a Rusiei, soldaților care au spus că au distrus tancuri și vehicule blindate inamice.

Amintim că Ministerul rus al Apărării a publicat mai multe videoclipuri și imagini în ultimele zile care arată numeroase lovituri asupra vehiculelor blindate și tancurilor cu echipaj ucrainean, efectuate de elicoptere Ka-52 și drone. În imaginile publicate sâmbătă de minister, dronele au fost arătate lovind tancuri în regiunea Zaporojie, unde forțele de la Kiev și-au concentrat până acum contraofensiva.

Reuters a putut verifica locația videoclipului la aproximativ 3 kilometri sud de satul Mala Tokmacika din Zaporojie, după vegetație, culturi și clădiri care se potriveau cu imaginile din satelit ale zonei. Reuters nu a putut confirma în mod independent data filmării videoclipului.

Președintele rus, Vladimir Putin, a declarat vineri că forțele ucrainene au eșuat până acum în contraofensiva lor, dar că „potențialul ofensiv” al Ucrainei nu a fost încă subminat. Atacul Ucrainei se concentrează pe mai multe puncte din sudul Ucrainei, spune Rusia. Deși Rusia spune că liniile sale nu au fost străpunse până acum, ministerul britanic al Apărării a spus în evaluarea de sâmbătă că forțele ucrainene „au făcut probabil progrese bune” și „au pătruns în prima linie de apărare rusă”.

#Rusia #tancuri_Leopard #blindate_Bradley #acordare_medalilor_soldaților

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button