Război în Ucraina

Rusia își împinge deja noii recruți pe linia frontului

Președintele Vladimir Putin a anunțat vineri că Rusia a recrutat 318.000 de oameni în timpul campaniei de „mobilizare parțială” a rezerviștilor, scrie New York Times.

Armata rusă organizează atacuri intense, dar deocamdată ineficiente, în estul Ucrainei, folosind soldații proaspăt recrutați, spun oficialii ucraineni și analiștii occidentali, transmite sursa.

Noii recruți au fost trimiși pe linia frontului în încercarea de a opri recentele progrese ucrainene și în același timp de a reconstrui forțele terestre decimate în cele opt luni de război. Analiștii militari au prevăzut această mișcare, după campania haotică de recrutare din septembrie-octombrie, și au avertizat că ea va avea drept rezultat o creștere a numărului de victime.

Generalul Valeri Zalujnîi, comandantul armatei ucrainene, a declarat joi că forțele rusești au triplat intensitatea atacurilor de-a lungul unor zone ale frontului. El nu a precizat când au avut loc atacurile sau unde anume.

Forțele rusești organizează până la 80 de atacuri pe zi, spus generalul Zalujnîi, în declarația care a descris o conversație telefonică cu generalul american Christopher G. Cavoli, comandantul suprem aliat în Europa. „Am discutat despre situația de pe front”, a scris Zalujnîi. Forțele ucrainene, a spus el, resping atacurile, „mulțumită curajului și abilităților luptătorilor noștri”.

 O evaluare a Institutului pentru Studiul Războiului (ISW), un think-tank cu sediul la Washington, a observat, de asemenea, că sporirea numărului de trupe în regiunea Donbas, în estul Ucrainei, nu i-a permis Rusiei să câștige noi teritorii.

În căutarea unui progres rapid, a spus analiza, armata rusă „a irosit rezerva proaspătă de personal mobilizat pentru unele câștiguri marginale”, atacând înainte de a desfășura suficienți soldați pentru a-și asigura succesul.

Atacurile, au precizat analiștii ISW, au fost îndreptate împotriva mai multor orașe și sate, inclusiv Bahmut și Avdiivka. 

„Forțele rusești ar fi avut probabil mai mult succes în astfel de operațiuni ofensive dacă ar fi așteptat până la sosirea unui număr suficient de militari pentru a aduna o forță suficient de mare pentru a depăși apărarea ucraineană”, a concluzionat, joi, ISW.

Analiștii ISW au spus că atacurile au presupus „împingerea” unităților rusești slab pregătite înspre pozițiile defensive bine consolidate ale trupelor ucrainene. Amploarea pierderilor rusești în aceste atacuri ale infanteriei este incertă. Vineri, armata ucraineană a declarat că peste 800 de soldați ruși au fost răniți sau uciși în ultimele 24 de ore.

Analiștii occidentali cred că ucrainenii supraestimează pierderile forțelor ruse, dar chiar și așa, acestea sugerează o creștere relativă a numărului de victime. În cele două contraofensive din nord-estul și sudul țării, armata ucraineană a raportat noi succese în secționarea liniilor de aprovizionare și în lovirea depozitelor de muniție și combustibil ale Rusiei.

În sud, unde trupele ucrainene avansează spre orașul Herson, ocupat de ruși, armata ucraineană a declarat vineri dimineață că batalioanele sale de artilerie au tras de peste 160 de ori asupra pozițiilor rusești în ultimele 24 de ore, dar a raportat, de asemenea, că rușii au ripostat cu focuri de armă asupra pozițiilor ucrainene. 

În condițiile în care forțele ruse și ucrainene se pregătesc de o confruntare de amploare pentru orașul Herson, iar semnalele sunt contradictorii cu privire la ceea ce ar putea urma, locuitorii rămași în oraș și-au făcut provizii de alimente și combustibil pentru a supraviețui următoarei perioade.

#Rusia #mobilizați #război #Ucraina

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button