Necategorizat

Rusia lansează rachete în Ucraina: Se aud explozii în aproape toată țara

Dimineața zilei de vineri, 16 decembrie, a început pentru Ucraina cu o alertă antiaeriană. Acesta a fost declarat în toate regiunile din cauza lansărilor de rachete rusești, scrie Unian.

Ucrainenii sunt îndemnați să nu ignore alarmele antiaeriene, deoarece Rusia lansează rachete cu ajutorul aviației strategice. „Sunt lansate rachete. Nu ignorăm alarma”, a scris șeful regiunii din Mikolaiv, Vitali Kim, transmite sursa.

Kim a adăugat ulterior că se așteaptă să fie lansate aproximativ 60 de rachete rusești. „Ne așteptăm la aproximativ 60 de bucăți. Unele se află deja deasupra teritoriului ucrainean din nord. De asemenea, cred că apărarea noastră aeriană va doborî cel puțin 50+”, a scris el.

La rândul său, președintele regiunii din Jitomir, Vitalii Buneciko, a avertizat cu privire la amenințarea unui atac masiv cu rachete.

Locuitorii din Kiev și din regiune au auzit sunete de explozii. Potrivit informațiilor preliminare, atât în capitală, cât și în regiune funcționează apărarea aeriană.

„Locuitori ai regiunii Kiev! Apărarea aeriană funcționează în regiune. Inamicul atacă Ucraina în masă. Pericol sporit. Suntem în adăposturi”, a scris Oleksii Kuleba, șeful regiunii Kiev.

Forțele de apărare antiaeriană lucrează la Kiev, a confirmat administrația militară a orașului.

O serie de explozii au avut loc în Harkov după ora 8:40. Acest lucru a fost raportat de primarul orașului, Igor Terejov. Potrivit acestuia, Rusia bombardează instalațiile de infrastructură.

„Rog pe toată lumea să fie cât mai atentă și să se adăpostească dacă este posibil”, a scris el.

Trupele rusești au lansat doar cel puțin trei lovituri în regiunea Harkiv, a declarat șeful OVA, Sinegubov. Sunete de explozii se aud în Krivoi Rog, în regiunea Dnipropetrovsk, relatează corespondenții Suspilni. Rachetele au fost lansate și în Zaporpjie, Kirovograd, regiunea Poltava, Vinița.

#rachete #Rusia #război #Ucraina

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button