InternaţionalRăzboi în Ucraina

Rusia și Ucraina au făcut schimb de prizonieri folosind formula 95-95

Rusia și Ucraina au făcut schimb de prizonieri de război. Acest lucru a fost raportat de Ministerul rus al Apărării și de președintele ucrainean Vladimir Zelensky, transmite Meduza.

Partea rusă a transferat 95 de militari ucraineni, partea ucraineană – 95 de militari ruși.

„Când personalul militar rus s-a întors din captivitate, Emiratele Arabe Unite au asigurat medierea umanitară”, a declarat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat.

Vladimir Zelensky a spus că personalul militar al Forțelor Armate ale Ucrainei, al Gărzii Naționale și al polițiștilor de frontieră au fost returnați din captivitate. El a mai spus că Emiratele Arabe Unite au acționat ca mediator în schimb.

Comisarul pentru drepturile omului în Rusia, Tatyana Moskalkova, comentând schimbul de prizonieri, a spus că membrii biroului său au discutat despre acțiuni umanitare comune, inclusiv cele legate de reunificarea familiei, cu un reprezentant al biroului Ombudsmanului ucrainean Dmitri Lubinets. Ea nu a oferit alte detalii.

Ultima dată când Rusia și Ucraina au raportat un schimb de prizonieri a fost pe 25 iunie. Apoi Ucraina a returnat 90 de militari ruși care se aflau în captivitate, Rusia – 90 de militari ucraineni.

#Rusia #Ucraina #prizonieri #schimb

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button