PoliticăRăzboi în Ucraina

Rusia susține că nu vede niciun risc de escaladare a situaţiei în regiunea transnistreană

Rusia nu vede niciun risc de escaladare a situației în regiunea separatistă a Republicii Moldova – Transnistria – şi doreşte o soluţionare paşnică a situaţiei de acolo, informează Interfax, care îl citează pe viceministrul rus de externe Andrei Rudenko.

Reacția vine, după ce generalul Rustam Minnekaev, comandantul adjunct al districtului militar central rus, a anunțat anterior că un control deplin al Rusiei asupra sudului Ucrainei i-ar da accesul în Transnistria.

„Controlul sudului Ucrainei înseamnă totodată un culoar spre Transnistria, unde observăm de asemenea cazuri de oprimare a populaţiei rusofone”, a spus săptămâna trecută generalul rus citat de agențiile oficiale ruse, Tass și Ria.ru.

Ca urmare a acestor declarații MAEIE l-a convocat vineri pe ambasadorul Rusiei la Chişinău, Oleg Vasnețov. Autoritățile au calificat declarațiile generalului rus ca fiind nefondate și în contradicție cu poziția Federației Ruse de susținere a suveranității și integrității teritoriale a RM.

Totodată, în cadrul întrevederii a fost reiterat faptul că Republica Moldova, conform Constituției sale, este un stat neutru și a fost exprimată solicitarea ca acest principiu să fie respectat de toți actorii internaționali, inclusiv de către Federația Rusă.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button