Război în Ucraina

Rușii au masacrat 20.000 de civili la Mariupol

În timpul celor două luni de ocupare rusă a Mariupolului, într-un oraș cândva prosper, care a găzduit peste jumătate de milion de ucraineni, rușii au ucis în mod deliberat peste 20.000 de civili. Este de două ori mai mult decât în ​​cei patru ani ai celui de-al Doilea Război Mondial. La 25 februarie 2022, Mariupol a fost asediat de trupele ruse, care au efectuat o invazie pe scară largă a teritoriului Ucrainei cu scopul de a ucide și distruge. Și din acea zi, istoria orașului a fost împărțită în două – înainte și după invazie.

De la începutul asediului rusesc, orașul a fost supus unei distrugeri masive. Trupele rusești au distrus totul: drumuri, spitale, școli, biserici, case. Infrastructura industrială a fost complet distrusă. Chiar și maternitățile au fost bombardate. Apoteoza blasfemiei rusești a fost lovitura cu o bombă aeriană de 500 de kilograme din 16 martie peste Teatrul Dramatic Mariupol, în care se ascundeau peste 1.300 de civili, dintre care aproximativ 300 au murit. În ciuda faptului că în fața clădirii era scris cuvântul „copii”, invadatorii ruși au lansat un atac aerian.

Au intrat în oraș și așa-numiții „Kadyrovtsy”, care, la fel, au început să distrugă civilii. Reprezentanții unităților cecene și daghestane au fost deosebit de atroci. Ei au efectuat execuții în masă, torturi și violuri asupra femeilor în fața celor dragi. Chiar și fetele de 6-8 ani au fost violate. Multe victime nu au reușit să treacă vii peste violența respectivă sau se află într-o stare de suferință psihică. Morții au fost îngropați în parcuri, piețe și locuri pustii. Până la jumătatea lunii martie, pur și simplu nu mai erau spații libere în cimitire. Ocupatorii au interzis adesea îngroparea sau chiar luarea cadavrelor morților, care zac săptămâni întregi pe străzile orașului. Trupele ruse interferează în orice mod posibil cu evacuarea civililor din Mariupol. „Coridoarele verzi” sunt bombardate, singura cale către Rusia fără obstacole o reprezintă trecerea prin așa-numitele lagăre de filtrare – inventarea acoliților ruși de la Donețk, care urăsc localnicii și organizează interogatorii deosebit de acerbe. Oamenii care au trecut de acest „filtru” vorbesc despre agresiune în masă și bătăi. De la începutul ocupației, peste 40.000 de locuitori din Mariupol au fost deportați în Rusia, cărora pașapoartele sunt adesea luate la sosire și sunt transformați în sclavi neputincioși.

Peisajele orașului seamănă cu un coșmar apocaliptic. Pe toate străzile sunt cadavrele oamenilor morți care nu pot fi îngropați. În rarele perioade de calm, oamenii ies din pivnițe și scormonesc printre haldele de gunoi în speranța că vor găsi ceva de mâncare. Pisicile și câinii arse aleargă prin curți. Fugea schelete pârlite ale clădirilor înalte, care au devenit o țintă pentru artileria rusă.

Pe 13 martie, Papa Francisc a numit Mariupol orașul martirilor, orașul Fecioarei Maria, întruchiparea ororii ucrainene, iar Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, în predica sa de după slujba de Paște, a cerut evacuarea cetățenilor din Mariupol. În ciuda acestui fapt, bombardarea orașului s-a intensificat.

Masacrul de la Bucea și alte orașe din regiunea Kiev a avut o rezonanță internațională. Ocupatorii ruși caută să ascundă urmele crimelor lor și folosesc crematorii mobile pentru a arde cadavrele civililor, așa cum au ars naziștii oamenii în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Așadar, amploarea exactă a atrocităților comise de ruși la Mariupol în acest moment este greu de stabilit, dar cu siguranță, acest număr este mai mare decât în ​​toată regiunea Kievului în luna ocupației ruse. Cea mai mare parte a orașului este capturată de trupele ruse. Aproximativ 500 de soldați ucraineni, ultimii apărători ai orașului, și aproximativ o mie de civili, inclusiv femei și copii, se ascund la uzina Azovstal. Oamenii nu au acces la medicamente, nu există apă curată, mâncarea se epuizează. Răniții riscă să facă cangrenă sau sepsis și mor de moarte dureroasă. Spre deosebire de declarația lui Putin despre încetarea atacului asupra Azovstal, continuă bombardamentele masive ale unității industriale. Doar pe 27 aprilie, peste 50 de bombe cu fosfor au fost aruncate asupra fabricii.

Mariupol este întruchiparea genocidului poporului ucrainean, conceput de Putin și implementat de el în toate modurile posibile. Numărul exact al victimelor este imposibil de stabilit: posibil numărul acestora s-ar putea apropia de 30.000 de persoane. Orașul este de netrait. El a devenit simbolul tacticii rusești de pământ ars și dovada că mașina de război rusă va distruge totul în cale, atât în ​​Ucraina, cât și nu numai. Avem nevoie de metode eficiente de a o opri. Altfel, întreaga lume așteaptă o catastrofă civilizațională, precondițiile pentru care Putin le pune astăzi în Ucraina.

#Rusia #ocupatie #Mariupol

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button