Război în Ucraina

Scandal între Germania și Ucraina din cauza unei turbine rusești

Guvernele Ucrainei, Canadei și Germaniei sunt prinse într-o dispută privind o turbină, o componentă-cheie pentru gazoductul Nord Stream 1, despre care rușii spun că este necesară pentru ca fluxul de gaz rusesc spre Germania și Europa să poată să revină la cantitățile obișnuite.

Livrările de gaze rusești spre Europa s-au prăbușit din 16 iunie, iar Gazprom a motivat prin faptul că sancțiunile occidentale impuse după invadarea Ucrainei blochează întoarcerea unei turbine de gaz Siemens, trimisă la Montreal pentru lucrări de mentenanță, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

Rușii de la Gazprom susțin că turbina este esențială pentru ca transportul de gaz să poată fi reluat la nivelurile anterioare.

Ministrul ucrainean al Energiei a cerut guvernului canadian să nu trimită Rusiei turbina înapoi, în timp ce ministrul german al Economiei a făcut un apel către Ottawa să o returneze cât mai repede.

Guvernul de la Kiev cere Canadei să nu facă o excepție de la sancțiuni prin trimiterea turbinei și spune că Rusia este liberă să trimită gazul în Europa prin Ucraina.

„Gazprom continuă să răspândească povești false pentru a-și justifica acțiunile care au ca scop doar obținerea de bani și punerea de presiune pe Occident”, se arată într-o scrisoare trimisă la 23 iunie, de German Galușcenko, oficial ucrainean, vicepremierului canadian, Chrystia Freeland.

#scandal #gaz #Germania

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button