Politică

Șeful AIEA: O dronă a explodat la centrala nucleară Zaporojie

Șeful Agenției Internaționale pentru Energie Atomică a ONU, Rafael Grossi, a confirmat că o dronă a explodat pe teritoriul centralei nucleare Zaporojie, transmite sursa.

Grossi nu a precizat de ce parte a conflictului a lansat-o, relatează bbc.com

„ZNPP a informat experții AIEA că o dronă a explodat astăzi pe teritoriul centralei. Am observat și noi o astfel de detonare”, scrie Grossi pe rețeaua de socializare X (fostă Twitter). „Vă îndemn să vă abțineți de la acțiuni care contrazic cele cinci principii ale AIEA și încalcă siguranța nucleară”.

În tweet-ul său, Grossi vorbește doar despre o singură dronă.

Conducerea centralei nucleare Zaporojie, desemnată anterior de autoritățile de ocupație, a declarat că dronele kamikaze ucrainene au lovit teritoriul centralei nucleare Zaporojie, inclusiv zona portului de marfă și a cantinei. Potrivit administrației, nu au fost răniți.

Ucraina nu a comentat încă declarațiile oficialilor ruși cu privire la bombardarea centralei nucleare Zaporojie.

Centrala nucleară Zaporojie, una dintre cele mai mari centrale nucleare din Europa, a fost ocupată de trupele ruse din primăvara anului 2022.

Este supus periodic bombardamentelor, pentru care Ucraina și Rusia se învinovățesc reciproc.

Autoritățile ucrainene au mai raportat că armata rusă a folosit CNE Zaporizhia pentru a depozita echipament militar și a-și desfășura personalul militar.

#Zaporojie #dronă #AIEA

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button