Război în Ucraina

Șeful Crimeei anexate și-a creat propria structură paramilitară – PMC „Konvoy”. Este comandat de Konstantin Pikalov (indicativ de apel Mazay), care anterior a supravegheat wagneriții din Africa.

Șeful Crimeei anexate, Serghei Aksyonov, și-a creat propria companie militară privată, Convoy, pe peninsulă, comandată de Konstantin Pikalov (indicativ de apel Mazay), „mâna dreaptă” a lui Yevgeny Prigozhin, fondatorul PMC Wagner, scrie «Важные истории», transmite sursa.

PMC „Konvoy” este o nouă formațiune paramilitară. Canalul său de telegram cu același nume a fost creat la mijlocul lunii noiembrie 2022. Pe lângă apelurile de a se alătura acestui PMC, ei publică texte despre „Rusia ortodoxă puternică” și „sataniști ucraineni”, „oameni învingători”, precum și despre teorii ale conspirației, spun jurnaliștii.

Formal, Convoiul este o rezervă de armată de luptă, ai cărei membri, după cum a povestit un fost membru al acestui PMC pentru Important Stories, încheie două contracte: cu Convoiul și Ministerul Apărării rus. Potrivit interlocutorului jurnaliștilor, în timpul serviciului a primit aproximativ 200 de mii de ruble pe lună, iar comanda – 300 de mii. Celor care servesc în unitate timp de un an li s-a promis pământ „în Crimeea sau Abhazia”.

Sursa «Важные истории» a obținut un loc de muncă la Convoiul PMC când grupul a început să se formeze. Apoi, potrivit acestuia, unitatea era formată din aproximativ 300 de oameni. Acum, spune articolul, pozițiile „Convoiului” sunt situate în regiunea anexată Herson, vecină Crimeea.

Terenul de antrenament al PMC este situat „în satul Perevalnoye, lângă Crimeea”, scrie Important Stories, citând informații dintr-una dintre discuțiile voluntarilor. În același sat există un centru de antrenament pentru lunetişti, unde se învață cum să tragă cu puștile Lobaev – convoaiele sunt și ele înarmate.

Ca parte a „Convoiului” există o unitate de lunetişti, a confirmat jurnaliştilor fostul său participant. Când a luptat ca parte a unui PMC, unitatea avea cinci lunetişti.

În martie 2023, un reportaj despre Aksenovtsy, o unitate militară profesionistă apărută la inițiativa șefului Crimeei anexate, a fost difuzat de postul TV Krym 24. Povestea spune că Aksyonov vizitează în mod regulat „pozițiile unității de pe prima linie”. Cu puțin timp înainte, pe canalul de telegram Convoy a fost publicat un videoclip în care Aksyonov inspectează pozițiile PMC-urilor.

În februarie, Olga Kurlaeva, angajată a Companiei de radio și televiziune de stat din toată Rusia, a vizitat pozițiile Convoiului. În raportul ei, grupul paramilitar este denumit „unitate de informații de asalt”. „Nu am văzut niciodată o astfel de fortificație: un întreg bloc de apartamente în subteran. Ținuta este nou-nouță, armele sunt până în dinți ”, a spus propagandistul, descriind pirogul Convoiului.

Potrivit lui Kurlayeva, grupul primește provizii, echipamente și arme în detrimentul fondurilor extrabugetare, care sunt găsite de șeful Crimeei. Potrivit raportului, unitatea are propria sa inteligență electronică și echipamente grele – tancuri T-80 și T-90.

„În ceea ce privește suportul material, nu există deloc probleme. Au dat veste antiglonț, căști, ochelari de protecție, mănuși, cagoule, rucsacuri de raid – în general, totul. Trei seturi de lucruri”, a spus un fost membru al PMC pentru «Важные истории».

În raport, Kurlaeva l-a arătat și pe comandantul Convoiului, un militar cu indicativul de apel Mazay. Jurnaliştii l-au recunoscut drept curatorul PMC Wagner din Africa, Konstantin Pikalov. Echipa de investigații Bellingcat, jurnaliștii Der Spiegel și The Insider l-au numit pe Pikalov una dintre figurile cheie din „proiectul african” al lui Prigozhin, care a inclus activități politice, comerciale și militare în mai multe țări de pe acest continent. Raportul VGTRK spune că Mazay „a lucrat în Madagascar și în Republica Centrafricană”.

În registrul rus al persoanelor juridice, Pikalov este listat ca atamanul societății cazaci „Konvoy”. Este fondatorul Companiei de Securitate Militară Convoi, cu care mercenarii încheie contracte, potrivit unui articol din «Важные истории».

Un alt co-fondator al societății cazaci este Vasily Yashchikov. În complotul Companiei de radio și televiziune de stat din Rusia, el a declarat că strămoșul său a fost garda de corp personală a împărătesei Maria Feodorovna. În cinstea convoiului imperial, PMC a fost numit, a spus Iașchikov pentru «Важные истории». El nu a răspuns la alte întrebări.

„Acesta este PMC Aksenov, dar întreaga comandă este foști angajați ai PMC Wagner. Toți sunt oameni care se cunosc de mult timp”, a declarat un fost mercenar al Convoiului pentru «Важные истории».

#Șeful_Crimeei #PMC_„Konvoy”#Wagner #Mazay

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button