Război în Ucraina

Șeful Ministerului de Externe ucrainean a spus când ar putea începe negocierile de pace cu Rusia

Ministrul de externe ucrainean, Dmitri Kuleba, consideră că nu are rost să invităm Rusia la Summitul global pentru pace, care va avea loc în Elveția, din moment ce nu se poate garanta că va acționa cu bună-credință, scrie sursa.

Totuși, el a menționat că, după consolidarea pozițiilor comunității internaționale, „comunicarea cu Rusia poate avea loc”. Kuleba a vorbit despre acest lucru într-un interviu acordat publicației americane Foreign Policy , publicat pe 1 mai.

Răspunzând la întrebarea „ce rost are un summit de pace fără partea care a început războiul”, Kuleba a remarcat că între 2014 și 2022, Ucraina a purtat aproape 200 de runde de negocieri cu Rusia în diferite formate, dar nimic nu a funcționat și s-a încheiat într-un mod complet. -invazie la scară.

„Știm că nu are rost să ne adunăm cu Rusia dacă nu putem garanta că vor acționa cu bună-credință. Există doar două moduri de a aduce Rusia într-o situație în care acționează cu bună-credință. Primul este succesul pe câmpul de luptă, iar al doilea este o coaliție de țări care împărtășesc aceleași principii și abordări. De aceea, Rusia nu este de așteptat să participe la summit. Pentru că scopul acestui summit este de a uni țările care împărtășesc principiile și abordările pe baza cărora vor construi acțiuni ulterioare. Și după aceasta, poate avea loc comunicarea cu Rusia, iar Rusia poate participa la negocieri. La urma urmei, ai dreptate: în cele din urmă, este imposibil să se încheie războiul fără participarea ambelor părți”, a spus Kuleba.

Anterior, președintele ucrainean Vladimir Zelenski a anunțat că primul summit de pace va avea loc în perioada 15-16 iunie în Elveția. Între 80 și 100 de țări sunt așteptate să participe la întâlnirea din stațiunea Burgenstock de lângă Lucerna.

#armistițiu #Rusia #Ucraina

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button