InternaţionalPolitică

Șeful Pentagonului: Supraviețuirea Ucrainei este în pericol, securitatea SUA este în pericol

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a declarat că a apărut o situație periculoasă pentru armata ucraineană. El a spus acest lucru în timp ce vorbea pe 19 martie la o conferință de presă în urma unei întâlniri a grupului de aliați ucraineni în format Ramstein, scrie sursa.

„Astăzi, supraviețuirea Ucrainei este în pericol și securitatea Americii este în pericol… Plec astăzi de aici hotărât să continui să ofer asistență și muniție americană de securitate. Aceasta este o chestiune de supraviețuire și suveranitate pentru Ucraina și o chestiune de onoare și securitate pentru America”, a spus Austin într-o conferință de presă.

Secretarul american al Apărării nu a spus cum intenționează Washington să sprijine Ucraina fără finanțare suplimentară.

Potrivit oficialilor americani citați de Reuters, lipsa finanțării afectează situația din Ucraina, unde trupele rusești avansează, iar Forțele Armate ucrainene se confruntă cu deficit de muniție.

„Cred că aliații noștri sunt foarte conștienți de situația finanțării, iar ucrainenii sunt mai conștienți decât oricine altcineva din cauza lipsei de fonduri care a apărut pentru că nu putem livra”, a spus el, vorbind sub rezerva anonimatului.

Administrația președintelui american Joe Biden caută o modalitate de a trimite arme către armata ucraineană, în timp ce Congresul nu a aprobat alocarea de ajutor militar Ucrainei în valoare de 61 de miliarde de dolari. Senatul SUA a aprobat proiectul de lege corespunzător în februarie, dar nu a fost luat în considerare în Camera Reprezentanților.

#Ucraina #SUA #Pentagon #securitate

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button