Război în Ucraina

Serghei Lavrov: „Occidentul a permis deja Ucrainei să atace Rusia cu rachete cu rază lungă de acțiune”

Ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, a afirmat că decizia Occidentului de a permite Ucrainei să atace teritoriul rus cu rachete cu rază lungă de acțiune a fost deja luată. El a criticat recentul sprijin oferit Kievului de către SUA și Marea Britanie, transmite sursa.

Joi, în cadrul unei întâlniri cu diplomați străini, Serghei Lavrov, ministrul de externe al Rusiei, a declarat că Occidentul a dat deja undă verde Ucrainei pentru a lansa atacuri pe teritoriul rus folosind rachete cu rază lungă de acțiune. Potrivit lui Lavrov, decizia de ridicare a restricțiilor privind utilizarea acestui tip de armament a fost luată și urmează să fie prezentată public într-un mod „mai elegant” în curând.

Lavrov a calificat drept o „punere în scenă” vizita oficialilor americani și britanici, Antony Blinken și David Lammy, la Kiev, acuzându-i că au discutat în secret despre autorizarea acestor atacuri. În plus, Lavrov a acuzat NATO că furnizează Ucrainei date de la sateliți pentru a lovi infrastructura rusă, inclusiv ținte civile precum case, școli și spitale.

În același timp, Lavrov a apărat acțiunile Rusiei, susținând că armata rusă atacă doar infrastructura civilă legată de acțiunile militare ucrainene. Această declarație vine pe fondul acuzațiilor că Moscova a escaladat conflictul în ultimele zile, inclusiv prin utilizarea de rachete balistice iraniene, aspect negat de Teheran.

Discuțiile privind folosirea rachetelor cu rază lungă de acțiune au devenit tot mai intense în ultimele luni, pe măsură ce Ucraina cere să folosească aceste arme în războiul cu Rusia. Recent, Marea Britanie a acordat deja această permisiune, iar o decizie finală din partea Washingtonului este așteptată în curând.

#SergheiLavrov #rachete_rază_lungă #Ucraina

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button