Politică

Serviciile speciale ruse pregătesc o provocare informațională în capitala Ungariei, – presa slovacă

Serviciile speciale ruse, prin activiști ai organizației maghiare pro-ruse Hungarian Peace Circle, pregătesc o altă provocare de informare și protest împotriva întăririi în continuare a presiunii de sancțiuni asupra Federației Ruse pe 6 februarie la Budapesta.

Acest lucru este raportat de ediția slovacă InfoDnes.

„Organizația maghiară a „Cercului Maghiar de Pace” de orientare pro-rusă în cadrul „Forumului Mișcării Maghiare pentru Pace” din 6 februarie, la ora 14.00, sub sloganul „Fără războiul! Opriți inflația! Pace cu Rusia! Opreste razboiul! va organiza un miting împotriva războiului în Piața Nyugati din Budapesta și se va opune întăririi în continuare a presiunii de sancțiuni asupra Rusiei, rezultă din anunțul pe care organizația l-a postat pe 3 februarie pe pagina sa de Facebook.

  Se presupune că în spatele acțiunii de protest ar putea fi reprezentanți ai serviciilor speciale ruse de la ambasada Rusiei în Ungaria, ca în cazuri similare de mai devreme.

Potrivit InfoDnes, principalul organizator al protestului este Partidul Muncitorilor Maghiari, condus de politicianul comunist maghiar Gyula Turmer.

Partidul declară o ideologie marxistă, comunistă și eurosceptică și își urmărește istoria din Partidul Comunist din Ungaria.

Cercul Maghiar pentru Pace va participa la eveniment în cooperare cu Forumul Maghiar pentru Mișcarea pentru Pace. Acesta a fost creat în septembrie anul trecut la inițiativa șefului Cercului Maghiar de Pace, Endre Shimo, care este asociat cu serviciile speciale ruse.

„Shimo pe 28 ianuarie a acestui an a organizat deja un mic eveniment. acţiune antiucraineană în apropierea ambasadelor ucrainene la Budapesta. După cum știți, această acțiune a fost pe deplin supravegheată de reprezentanți ai serviciilor speciale ruse de la Ambasada Rusiei în Ungaria, cu care Shimo este în contact, dar a fost un eșec și nu a atins scopul”, a raportat anterior InfoDnes.

Publicația amintește, de asemenea, că, după începerea invaziei ruse a Ucrainei, Cercul Maghiar de Pace a organizat un miting la Ambasada Poloniei în Ungaria cerând retragerea Poloniei și Ungariei din NATO.

#Ungaria #serviciile_speciale #provocare_informațională

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button