Societate

Sfaturi pentru a evita intoxicațiile în sezonul de toamnă

Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) avertizează asupra pericolelor consumului de ciuperci de pădure, odată cu venirea toamnei, când acestea cresc în abundență, transmite sursa.

Recent, ploile au favorizat apariția ciupercilor, iar mulți oameni sunt tentați să le culeagă sau să le cumpere de la surse neautorizate, lucru care poate prezenta riscuri serioase pentru sănătate.

ANSP subliniază că metodele tradiționale de verificare a toxicității, cum ar fi schimbarea culorii cepei sau usturoiului în timpul gătitului sau prepararea în oțet, nu sunt sigure. Ciupercile toxice nu își pierd proprietățile nocive prin astfel de metode.

Pentru a preveni intoxicațiile, ANSP recomandă achiziționarea ciupercilor doar din locuri autorizate și verificarea atentă a modului de depozitare și preparare. De asemenea, consumatorii ar trebui să fie bine informați înainte de a consuma ciuperci, pentru a evita riscurile majore asociate cu intoxicațiile alimentare.

#intoxicații #ciuperci #sfaturi

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button