Război în Ucraina

Șoigu a ordonat tuturor formațiunilor de voluntari rusești să semneze un contract cu Ministerul Apărării. Prigozhin a refuzat

Toate detașamentele de voluntari ruse vor încheia contracte cu Ministerul Apărării până la 1 iulie, a declarat ministrul adjunct al Apărării Nikolai Pankov, la o conferință telefonică. Ordinul corespunzător a fost semnat de șeful departamentului militar, Serghei Șoigu, transmite sursa.

Potrivit lui Pankov, această decizie va face posibilă acordarea unităților de voluntari a statutului juridic necesar și extinderea posibilităților de recrutare a unităților atât cu personal militar, cât și cu „voluntari”.

El a mai precizat că „voluntarii” vor putea încheia contracte individuale fie cu unitățile de voluntari însele, fie direct cu Ministerul Apărării.

„Încheierea de către cetățeni a contractelor cu statul este, în primul rând, extinderea măsurilor de protecție socială și de sprijin stabilite de stat pentru ei, precum și pentru membrii familiei acestora”, a explicat viceministrul.

Ministerul a anunțat și o creștere a numărului de persoane care s-au alăturat formațiunilor de voluntari, care în prezent sunt peste 40.

Canalul Telegram Sota a sugerat că, prin acest ordin, Ministerul Apărării vrea să subjugă PMC-urile rusești, inclusiv PMC-urile Wagner, care sunt acum în statut de formațiuni de voluntari.

La rândul său, fondatorul PMC Wagner, Yevgeny Prigozhin, a spus că PMC-ul său nu va semna un contract cu Ministerul Apărării, deoarece ordinele lui Șoigu se aplică doar angajaților departamentului și personalului militar, consideră Prigozhin. El a mai recunoscut că, după refuzul său, Ministerul Apărării ar putea înceta furnizarea de muniție către PMC:

Să ne dăm seama, după cum se spune, când va izbucni tunetul, vor veni în fugă și vor aduce arme și muniție cu o cerere de „ajutor”.

În timpul războiului la scară largă, fondatorul PMC Wagner, Yevgeny Prigozhin, a criticat în mod repetat public Ministerul rus al Apărării și personal șeful departamentului, Serghei Șoigu. În special, în primele luni ale anului 2023, Prigozhin a acuzat de mai multe ori Ministerul Apărării că a refuzat să elibereze muniție PMC Wagner.

#Prigozhin #Ministerul_Apărării #contract

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button