Politică

Șor cere să fie audiat la o ședință parlamentară privind cazul „furtului secolului”.​

Deputatul din fostul partid Șor Marina Tauber a înaintat o cerere corespunzătoare președintelui Parlamentului Igor Grosu.

Parlamentul a inclus pe ordinea de zi a ședințelor sale din 21 și 28 decembrie problema audierii reprezentanților instituțiilor statului pe stadiul anchetei în cazul „fraudei bancare”, transmite agora.md

În acest sens, Șor cere să fie audiat, precizând că are informații în acest sens.

„Verdictul împotriva mea este o acțiune pur politică. Continui să lupt și sunt încrezător că îmi voi dovedi nevinovăția.

Cred că 24 de ore sunt suficiente pentru a afla cine și cum a cauzat prejudicii bugetului de stat în 2014.

În urmă cu doi ani, i-am trimis o scrisoare Maiei Sandu, ministrul Finanțelor, președinte al Băncii Naționale, cu o ofertă de a-mi vinde datoria guvernamentală în valoare de 5,2 miliarde de lei. Inca nu am primit raspuns.

Îmi cer prezența la audierile din parlament, am ceva de spus atât autorităților, cât și publicului, și pot răspunde la orice întrebare”, a scris Ilan Șor pe pagina sa de Facebook.

„Luarea în considerare a unei astfel de probleme fără a audia martorul principal, care are informații detaliate pe această temă și are decizii concrete de a încasa peste cinci miliarde de lei la bugetul de stat, nu are sens și va rămâne doar o campanie de PR politică ieftină”, a spus deputatul Marina Tauber.

„Dacă actualul guvern are curajul să afle adevărul, atunci sperăm că acest apel va fi acceptat și voi asigura includerea directă a lui Ilan Șor”, a adăugat Tauber.

#Tauber #Șor #ședință_parlamentară

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button