Internaţional

Șor, Tauber și Guțul aplaudă la parada cu arme nucleare din Moscova. Simpatizanții din Bălți, Orhei sau Comrat, în marș și ei

În timp ce capul blocului politic „Victorie”, Ilan Șor, se află la Moscova împreună cu Mariana Tauber și Evghenia Guțul și aplaudă la parada cu arme nucleare din Piața Roșie, la Chișinău, Comrat, Orhei, Taraclia și Bălți, oamenii oligarhului fugar au avut grijă să organizeze marșuri „ale victoriei”, și evenimente dedicate zilei comemorării eroilor căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial.

Bașcana Găgăuziei, Evghenia Guțul, deputata, Marina Tauber și oligarhul condamnat Ilan Șor se află la parada militară de la Moscova. Guțul a declarat pe pagina sa de Facebook că a fost invitată de liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, să participe „la parada din Piața Roșie”.

În orașele menționate mai sus, simpatizanții pro-rușilor au ieșit să mărșăluiască pe străzi, însoțiți de fanfare militare, unde scandează lozinci precum: „Uraaa” sau „Mulțumesc bunelului pentru victorie”.

Deși interzise prin lege, cu panglicile Sfântului Gheorghe la vedere, aceștia pot fi observați cum ascultă discursuri „eroice” și le aplaudă. De asemenea, evenimentele sunt însoțite și de concerte unde se pot observa mai mulți cetățeni, printre care și copii, îmbrăcați în uniforme militare sovietice.

Invitație la Moscova, panglica Sfântul Gheorghe, chipul lui Stalin în centrul Chișinăului, stegulețe cu drapelul Rusiei, secera și ciocanul și lozinci în limba rusă. Cam aceasta este și atmosfera din centrul Capitalei, unde socialiștii, comuniștii, reprezentanți ai blocului „Victorie” – format la Moscova de către fugarul Ilan Șor și simpatizanții acestora – s-au adunat pentru a porni în „Marșul Victoriei”.

La marș sunt prezenți mai mulți deputați, printre care și deputata Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Diana Caraman, care a spus pentru TV8 că a avut și o invitație de a merge la parada din Moscova, dar a preferat să fie prezentă la marșul pe care l-a organizat acasă.

Amintim că, șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP), Viorel Cernăuțeanu, a anunțat că oamenii legii vor documenta toate persoanele care vor purta panglica „Sfântului Gheorghe” și celelalte însemne ale războiului, interzise în Moldova.

Pe data de 20 aprilie 2022, pe teritoriul R. Moldova a fost interzisă purtarea panglicii negru-oranj și simbolurile „V” și „Z”, care reprezintă agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.

Conform legii, pentru confecționarea, vânzarea și deținerea simbolurilor respective, persoanele fizice riscă o amendă de la 4.500 până la 9.000 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunității de la 30 până la 60 de ore. Persoanele juridice și cu funcții publice, care vor încălca prevederile respective, riscă o amendă de la 9.000 până la 18.000 de lei.

#Guțul #Șor #Tauber

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button