Război în Ucraina

„Speriem ISIS, al-Qaeda și alți bandiți”. Yevgeny Prigozhin a înregistrat un mesaj video din Africa

Fondatorul PMC Wagner, Yevgeny Prigozhin, a înregistrat un mesaj video, presupus din una dintre țările africane. Videoclipul, în special, a fost publicat de canalul telegram Grey Zone, aproape de PMC, transmite sursa.

Potrivit lui Prigozhin, acum PMC Wagner „face Rusia și mai mare pe toate continentele, iar Africa și mai liberă” și „este un coșmar pentru ISIS, Al-Qaeda și alte bande”.

Omul de afaceri a mai remarcat că grupul său continuă să îndeplinească sarcinile care i-au fost stabilite și cărora le-a dat „promisiune că va face față”. Potrivit acestuia, acum PMC Wagner „angajează eroi”.

Prigozhin nu a precizat în ce țară se află și ce sarcini îndeplinește PMC Wagner.

După rebeliunea Wagner, Kremlinul a anunțat că Prigozhin, în schimbul opririi rebeliunii, a fost de acord să „pleacă” cu mercenarii săi în Belarus. Ulterior, observatori independenți au înregistrat efectiv apariția detașamentelor PMC Wagner în Belarus. În același timp, avionul lui Prigozhin însuși a zburat în mod repetat între Belarus și Rusia, odată ce omul de afaceri și comandanții PMC au vizitat Kremlinul și s-au întâlnit cu Vladimir Putin.

La începutul lunii august, Important Stories a raportat că centrele regionale ale lui Wagner continuă să recruteze mercenari, în ciuda declarațiilor lui Prigozhin despre oprirea recrutării.

#Prigozhin #Africa #mesaj_video

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button