InternaţionalRăzboi în Ucraina

Statul Major al Forțelor Armate Ucrainene a anunțat „succesul tactic” al trupelor rusești în luptele pentru Volcansk

Trupele ruse „au succes tactic” în bătăliile pentru Volcansk, un oraș din districtul Chuguevsky din regiunea Harkov din Ucraina, a declarat Statul Major al Forțelor Armate ucrainene într-un raport de dimineață, transmite sursa.

Pentru a ataca orașul, conform armatei ucrainene, comanda forțelor armate ruse a desfășurat forțe semnificative – până la cinci batalioane și „nu ia în considerare pierderile”.

În general, se spune în rezumat, „situația operațională în direcția Harkov rămâne complexă și se schimbă dinamic”. Operațiunile de luptă sunt în desfășurare pe direcțiile Pylnaya – Lukyantsy, Pylnaya – Glubokoe, Pylnaya – Oleynikovo, Murom – Bugruvatka, a informat Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

În plus, potrivit armatei ucrainene, trupele rusești încearcă să avanseze pe direcțiile Streleche-Glubokoe, Oleynikovo-Glubokoe, Oleynikovo-Lukyantsy, Murom-Staritsa și Pletenevka-Tikhoye.

Trupele ruse au lansat o nouă ofensivă în regiunea Harkov în dimineața zilei de 10 mai, au informat canalele de telegram militare ruse. Acest lucru a fost ulterior recunoscut de Ministerul Apărării ucrainean și confirmat de șeful regiunii Harkov. Ministerul rus al Apărării nu a anunțat oficial începutul ofensivei, dar a anunțat capturarea a cel puțin nouă așezări din regiunea Harkov.

#succesul_tactic #Volcansk #trupe_ruse

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button