Politică

Stoltenberg: Occidentul trebuie să prevină dependența de China, ca până acum în relațiile cu Federația Rusă

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a spus că China trebuie să înceteze să sprijine Rusia în războiul împotriva Ucrainei dacă dorește să aibă relații bune cu Occidentul și și-a avertizat, de asemenea, aliații să nu devină dependenți de resursele chineze, transmite sursa.

Secretarul general al Alianței Nord-Atlantice a spus acest lucru în timpul unei vizite la Berlin, relatează European Pravda cu referire la Reuters.

Potrivit lui Stoltenberg, Federația Rusă are nevoie în mod critic de sprijinul Chinei, care își susține complexul militar-industrial prin furnizarea de bunuri de înaltă tehnologie, în special semiconductori.

“Anul trecut, Rusia a importat 90% din microelectronica sa din China, care este folosită pentru fabricarea de rachete, tancuri și avioane. China lucrează, de asemenea, pentru a oferi Rusiei capacități și imagini îmbunătățite prin satelit”, a spus el.

Secretarul general al NATO a reamintit că China și-a declarat dorința de a avea relații bune cu Occidentul.

„În același timp, Beijingul continuă să alimenteze cel mai mare conflict armat din Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial.

Stoltenberg i-a avertizat pe aliații occidentali să nu devină la fel de dependenți de China precum erau ei de Rusia.

„În trecut, am făcut o greșeală devenind dependenți de petrol și gaze rusești. Nu trebuie să repetăm ​​această greșeală cu China. Dependența de banii, materiile prime și tehnologia ei ne face vulnerabili”, a subliniat el.

Recent, ambasadorul SUA la NATO, Julianne Smith, a acuzat China că ajută Rusia să atingă obiectivele militare în Ucraina, deoarece Beijingul continuă să vândă bunuri precum tehnologia dronelor sau componente pentru praf de pușcă.

Anterior, secretarul de stat al SUA Antony Blinken a criticat China pentru că sprijină industria de apărare a Rusiei, spunând că Beijingul este acum principalul furnizor de componente critice pentru războiul rus de agresiune împotriva Ucrainei.

#Stoltenberg #China #NATO

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button