Internaţional

Stoltenberg și-a clarificat cuvintele despre aducerea armelor nucleare NATO pentru pregătirea de luptă

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, și-a clarificat comentariile conform cărora Alianța negociază o schimbare a pregătirii pentru luptă a armelor nucleare din cauza amenințării tot mai mari din partea Federației Ruse și a Chinei.

El a declarat acest lucru după o întâlnire cu președintele american Joe Biden la Washington, scrie European Pravda.

Stoltenberg a remarcat că NATO a avut un factor de descurajare nuclear de zeci de ani și „acesta nu este nimic nou”.

“Faptul că modernizăm aceste forțe de descurajare nucleară, de asemenea, nu este o știre. Înlocuim avioane vechi, avioane învechite, cu avioane noi de generația a cincea, iar Statele Unite modernizează armele pe care le-au desfășurat. Deci nu este nimic nou în asta”, a spus secretarul general al Alianței.

El a menționat că modernizarea sistemului de descurajare nucleară a NATO este în desfășurare de ceva timp și „suntem transparenți în acest sens, acest lucru este raportat de mulți ani”.

Stoltenberg a subliniat că NATO nu intenționează să crească numărul de arme nucleare. „Aceasta este o modernizare a descurajării nucleare pe care o avem de mulți ani. Aceasta nu este nimic nou și am vorbit despre asta de mult timp”, a adăugat el din nou.

Purtătoarea de cuvânt a NATO, Farah Dakhlallah, a mai spus că nu au existat schimbări semnificative în politica nucleară a alianței și că s-a angajat să ofere o descurajare nucleară „sigură, sigură și eficientă”.

Zilele trecute, Stoltenberg a spus că NATO desfășoară consultări cu privire la schimbările în pregătirea pentru luptă a rachetelor cu focoase nucleare.

Secretarul general al NATO a subliniat că „o lume în care Federația Rusă, China și RPDC au arme nucleare, dar NATO nu, este mai periculoasă”.

#Stoltenberg #NATO #arme_nucleare

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button