Politică

SUA impune sancțiuni companiilor turcești pentru ajutorul acordat Rusiei

Vorbim despre companii care participă la repararea navelor asociate cu Ministerul rus al Apărării și facilitează transferul „mărfurilor cu dublă utilizare” la Moscova pentru a sprijini războiul din Ucraina, transmite realitatea.md. 

Astfel, companiile Margiana Insaat Dis Ticaret și Demirci Bilisim Ticaret Sanayi vor fi incluse pe lista neagră. Primul a făcut „sute de livrări” către entități rusești sancționate, iar aceste bunuri au fost folosite pentru a produce drone de atac. Al doilea a trimis senzori și instrumente de măsură în Federația Rusă.

În plus, Statele Unite vor impune restricții împotriva Denkar Ship Construction pentru furnizarea de servicii de reparații navelor sancționate deținute de o companie asociată cu Ministerul rus al Apărării.

În plus, pe listă vor fi incluse agenția turcă de construcții navale ID Ship Agency și proprietarul acesteia, Ilker Dogruyol, precum și compania CTL Limited, care, potrivit Statelor Unite, acționează ca intermediar în furnizarea de componente electronice americane și europene cu originea din Rusia.

#SUA #sancțiuni # companiile_turcești

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button