Analize și opinii

Tacticile de genocid ale Rusiei continuă să-i distrugă pe ucraineni

Rusia își continuă campania agresivă împotriva Ucrainei, folosind metode teroriste de război, cum ar fi atacurile cu rachete și atacurile cu drone împotriva unor ținte civile, soldate cu moartea civililor și distrugerea infrastructurii urbane sau rurale.

Prin atacurile care au avut loc la 7-8 februarie 2024, Rusia și-a confirmat încă o dată natura criminală prin lovirea orașelor Mykolaiv, Odessa, Kherson și a altor orașe din sudul Ucrainei și nu numai…. Acestea sunt doar câteva exemple ale agresiunii nemiloase care amenință Ucraina și populația sa.

În dimineața zilei de 7 februarie, locuitorii din Mykolaiv au devenit victimele unei alte tragedii, deoarece sectorul privat al orașului a fost atacat de racheta Kh-22. Acest tip de rachetă este capabil să provoace distrugeri mari și să se disperseze la o distanță considerabilă de țintă, ceea ce face ca utilizarea sa în zonele populate să fie o crimă de război.

Atacurile s-au soldat cu moartea unei persoane și numeroase rănite, precum și cu distrugerea a zeci de locuințe, lăsând sute de civili fără adăpost deasupra capului. În aceeași zi, regiunea Kherson a avut din nou de suferit de pe urma brutalității agresiunii rusești, când rușii au bombardat din nou Kherson în mod criminal. Aceste atacuri, care au devenit un fenomen de rutină pentru regiune, au provocat rănirea civililor și distrugerea în continuare a infrastructurii.

Iar cele mai grave evenimente au avut loc în noaptea de 8 februarie, când Odessa și Selidove au devenit ținte pentru drone și rachete de atac. Clădirile neterminate din Odessa și infrastructura din regiunea Vinnitsa au fost lovite de resturi de la dronele doborâte, provocând incendii și distrugeri. Aceste lovituri au fost urmate de o încercare de a distruge din nou infrastructura civilă din Kiev.

Părți din rachetele doborâte, pe care rușii le dirijează în mod deliberat prin cartiere rezidențiale, au lovit clădiri înalte din cartierele Dniprovskyy și Goloseyevskyy din capitală, provocând victime civile. Este clar că Rusia duce un război împotriva populației civile din Ucraina, folosind metode teroriste de război și atacuri criminale asupra obiectelor civile. 

Este posibilă contracararea acestei amenințări doar prin consolidarea capacităților de apărare și prin furnizarea de sisteme moderne de apărare aeriană Ucrainei. În special, furnizarea de sisteme suplimentare de apărare aeriană către forțele de apărare antiaeriană, cum ar fi Patriot IRIS-T SAMP(T), este esențială pentru a proteja orașele ucrainene de atacurile cu rachete și drone. 

Doar cu ajutorul sprijinului internațional și al livrărilor de arme moderne, Ucraina va putea contracara eficient agresiunea osificată și își va putea proteja cetățenii de tacticile de genocid ale statului terorist.

#Genocid#Război#Ucraina#Federația_Rusă

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button