Război în Ucraina

Tiraspolul încearcă să atragă militarii în dispute politice

Reprezentanții Tiraspolului încearcă să politizeze activitatea Comisiei Unificate de Control (CUC), atrăgând militarii misiunii de pacificare în dispute politice. Despre aceasta informează Biroul pentru Reintegrare.

La data de 24 martie curent, la Bender, a avut loc o nouă reuniune săptămânală a membrilor CUC. Discuțiile au început cu formarea ordinii de zi a ședinței, transmite sursa.

„Delegația Republicii Moldova a adus argumente spre a convinge părțile să includă pe agendă subiecte actuale care necesită rezolvare imediată în condițiile în care unele procese ale mecanismului de monitorizare în Zona de Securitate sunt în stagnare de mai mult timp. La fel, se atestă neexecutarea mai multor decizii ale Comisiei Unificate de Control, precum cea din 24 septembrie 2020, care obliga Comandamentul Militar Întrunit să întreprindă măsuri pentru documentarea tuturor posturilor de grăniceri instalate ilegal de Tiraspol în perioada pandemică”, se arată într-un comunicat al Biroului.

Însă, potrivit reprezentanților instituției, delegația regiunii transnistrene și-a menținut poziția neconstructivă, a continuat încercările de a politiza activitatea CUC și de a atrage componenta militară a misiunii de pacificare în dispute politice.

Astfel, reprezentanții Tiraspolului s-au opus și de această dată aprobării ordinii de zi. Comisia nu a luat nici o decizie asupra problemelor importante, iar ședința a fost amânată pentru 31 martie curent.

Menționăm că nici la precedenta ședință a CUC, ordinea de zi nu a fost aprobată.

#Transnistria #militari #război #provocații

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button