Analize și opiniiRăzboi în Ucraina

Transporturi de muniții cu dispersie – acceptabile sau nu?

SUA au anunțat un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina, care include muniții cu dispersie DPICM. Această decizie a provocat indignare din partea propagandei ruse, dar merită să luăm în considerare această situație dintr-o perspectivă obiectivă.

Declarațiile Kremlinului cu privire la munițiile cu dispersie au scopul de a înrăutăți statutul Ucrainei pe scena mondială. Cu toate acestea, necesitatea ca Ucraina să primească aceste muniții este legată de nevoia de a sparge fortificațiile solide ale forțelor ruse din Donbass și din Marea Azov. În plus, după cum au subliniat mulți experți mondiali, Ucraina are dreptul să ceară armele pe care le folosește Rusia. Ucraina nu a atacat teritoriul Rusiei și, în plus, nu a încălcat nicio convenție. Totuși, singurul lucru care ar putea contracara munițiile cu dispersie rusești este obținerea acelorași arme cu acord strict cu regulile de utilizare a acestora, astfel încât acestea să nu devină o problemă pentru populația locală. Furnizarea acestor muniții va contribui la asigurarea parității, deoarece Rusia le-a folosit de mult împotriva Ucrainei.

Este important să înțelegem că munițiile cu dispersie sunt o soluție temporară pentru a permite industriei militare occidentale să producă muniții convenționale care au un cost de producție ridicat pentru Ucraina.

Este important de subliniat că nu există o încălcare formală a obligațiilor internaționale, întrucât Ucraina, Statele Unite și Rusia nu au aderat la Convenția din 2008 privind munițiile cu dispersie, care interzice utilizarea acestora. Muniția DPICM, care este furnizată Forțelor de Apărare ucrainene, este mai ecologică decât omologii ruși.

Folosirea munițiilor cu dispersie de către trupele ruse în orașele dens populate din Ucraina este o crimă de război. La rândul său, Ucraina și-a asumat obligații scrise de a nu folosi munițiile cu dispersie primite în orașe, precum și pe teritoriul Rusiei.

Furnizarea de muniții cu dispersie Ucrainei este o măsură necesară pentru a asigura capacitatea de apărare și protecția integrității teritoriale a țării. Este important ca comunitatea internațională să sprijine Ucraina în această perioadă dificilă și să fie de partea principiilor dreptului internațional. Ucraina este încrezătoare că numai prin eforturi comune pot fi realizate pacea, stabilitatea și justiția în regiune.

#Muniția_DPICM #Ucraina #muniții_cu_dispersie

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button