InternaţionalRăzboi în Ucraina

Trupele ruse au aruncat o bombă aeriană asupra Harkovului. O clădire de 12 etaje a fost lovită, peste 20 de persoane au fost rănite

Trupele ruse au bombardat Harkovul în după-amiaza zilei de 14 mai, a declarat șeful orașului, Igor Terekhov. Forțele Aeriene ale Forțelor Armate Ucrainene au declarat că armata rusă a efectuat un atac cu bombe aeriene dirijate, transmite sursa.

O clădire rezidențială cu 12 etaje a fost atacată de Rusia, a declarat șeful administrației regiunii Harkov, Oleg Sinegubov. O lovitură a fost înregistrată la etajul 10 al unei clădiri din centrul orașului, a spus Terekhov. Potrivit acestuia, nu a fost incendiu. În plus, aproximativ zece garaje au luat foc și au luat foc.

Potrivit lui Oleg Sinegubov, 17 persoane au fost rănite în urma atacului rusesc, inclusiv un băiat de 12 ani și o fetiță de 8 ani. Șase victime au fost internate în spital.

Mai multe clădiri rezidențiale au fost avariate în timpul bombardamentului, a declarat șeful Ministerului Afacerilor Interne al Ucrainei, Igor Klimenko. El a publicat o fotografie care arată consecințele unei greve asupra unei case din Harkov. Șeful Ministerului Afacerilor Interne a spus că printre cei răniți în atac se numără și trei copii.

UNIAN a publicat o fotografie care arată consecințele unei lovituri asupra unei clădiri cu mai multe etaje din Harkov.

După prima lovitură, după cum au spus reprezentanții autorităților ucrainene, armata rusă a mai tras în Harkov de câteva ori.

De la începutul invaziei pe scară largă a Ucrainei, trupele ruse au lovit orașe ucrainene, inclusiv Harkov. De la sfârșitul lunii aprilie, trupele ruse aruncă aproape în fiecare zi bombe ghidate asupra Harkovului. Primarul orașului, Igor Terekhov, a declarat în aprilie că „aproape toată” infrastructura energetică a lui Harkov a fost distrusă ca urmare a bombardamentelor.

Mass-media occidentală, inclusiv Bloomberg și The Economist, au raportat, citând surse, că trupele ruse încearcă să facă Harkovul de nelocuit pentru civili și se pregătesc să asalteze orașul.

Potrivit ultimelor date, 21 de persoane au fost rănite în urma atacului rus de la Harkov, a informat procuratura regională. Departamentul a precizat că în oraș au fost înregistrate două lovituri. Au fost avariate mașini și garaje civile, cel puțin 20 de clădiri rezidențiale și nerezidențiale, inclusiv un centru comercial, o instituție de învățământ și magazine.

#Harkov #bombă #clădire

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button