InternaţionalRăzboi în Ucraina

Ucraina a fost atacată de drone noaptea: Odesa a fost printre ținte

Miercuri seara, Rusia a atacat regiunile sudice ale Ucrainei cu drone de atac de tip Shahed-131/136 în două valuri.

În regiunea Odesa, 12 drone kamikaze au fost doborâte, în regiunea Nikolaev – trei, în regiunea Vinnitsa – două, au precizat Forțele de Apărare din sudul Ucrainei într-un comunicat, publicând o fotografie de la Odesa, transmite bbc.com

Forțele Aeriene ale Forțelor Armate Ucrainene au declarat anterior că un total de 46 de drone de tip Shahed au fost lansate în toată Ucraina, iar 32 dintre ele au fost distruse. Au fost doborâți și în regiunile Herson, Dnepropetrovsk, Zaporojie, Hmelnițki și Kirovograd.

În regiunea Odessa, trupele ruse s-au concentrat asupra atacului centrului regional, toate țintele au fost doborâte, resturi de drone au căzut pe una dintre noile clădiri nelocuite, iar o dronă doborâtă a căzut și asupra caselor de la țară din suburbiile Odesei, se arată în raport. O persoană a fost ucisă și trei au fost rănite, inclusiv un adolescent de 17 ani, a spus armata.

Majoritatea dronelor care nu au putut fi doborâte au atacat teritoriile din prima linie, în special regiunea Herson, a declarat anterior Forțele Aeriene. În Herson, un centru comercial și blocuri de apartamente au fost avariate, au raportat Forțele de Apărare de Sud.

Cu o seară înainte, stația din Herson a fost atacată. Ministrul de Interne Igor Klimenko a raportat că aproximativ 140 de civili așteptau trenul de evacuare. Au fost luați din zona de bombardare, ulterior duși la Nikolaev cu autobuzul și de acolo cu trenul până la Kiev. Un polițist a fost ucis în timpul bombardării la gara Herson.

#Ucraina #drone #Odesa

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button