Internaţional

Ucraina a oferit asistență celor șase țări europene pentru a depăși consecințele inundațiilor

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, l-a instruit pe ministrul de externe ucrainean Andrey Sibiga să ofere țărilor vecine asistență din partea salvatorilor ucraineni în eliminarea consecințelor inundațiilor cauzate de precipitații extreme.

Șeful statului a anunțat acest lucru în discursul său de seară, scrie European Pravda.

Zelenski a remarcat că, din cauza condițiilor meteorologice extreme, s-au dezvoltat situații critice în țările vecine.

„La instrucțiunile mele, ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei Andriy Sibiga a oferit asistența salvatorilor de la Serviciul de Stat de Urgență al Ucrainei țărilor relevante din partea noastră a Europei”, a spus șeful statului.

Sibiga de pe rețeaua de socializare X (Twitter) a clarificat că a fost oferită asistență Moldovei, Poloniei, României, Slovaciei, Ungariei și Cehiei.

„Ne exprimăm condoleanțe pentru pierderea de vieți omenești și distrugerea în urma inundațiilor din Europa Centrală. Gândurile noastre sunt la toate comunitățile afectate. Dorim ca vecinii noștri să depășească cât mai curând acest dezastru natural”, a scris Andrei Sibiga.

Anterior, ministrul ceh de externe Jan Lipavsky a declarat că Ucraina a primit o ofertă de a ajuta țara să facă față consecințelor inundațiilor devastatoare.

#Ucraina #inundații #ajutor

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button