InternaţionalRăzboi în Ucraina

Ucraina are permisiunea Canadei de a folosi arme canadiene pe teritoriul Rusiei

Ucraina poate folosi în mod liber tancuri și vehicule blindate și alte echipamente donate de Canada pe teritoriul Rusiei.

Acest lucru a fost anunțat joi de CBC News.

Canada a transferat în Ucraina opt tancuri Leopard 2A4, câteva zeci de vehicule blindate de sprijin de luptă și sute de vehicule blindate de patrulare, precum și câteva obuziere M-777.

„Ucrainenii știu cel mai bine cum să-și apere patria și ne angajăm să le susținem capacitatea”, a declarat Andrée-Anne Poulain, purtătoare de cuvânt a Ministerului Apărării din Canada.

„Canada nu are restricții geografice privind utilizarea echipamentelor militare pe care le transferăm în Ucraina”, a adăugat ea.

Nu se știe dacă armele canadiene se aflau în mâinile brigăzilor ucrainene atunci când și-au început operațiunile în regiunea Kursk din Federația Rusă.

Între timp, imaginile surprinse de CNN la granița cu Ucraina, joi, au arătat o mașină de patrulă a senatorului, fabricată în Canada, trecând granița în Rusia.

Poulin a menționat că asistența canadiană respectă întotdeauna cerințele Tratatului privind comerțul cu arme, un acord internațional menit să reducă transferurile ilegale de arme și abuzurile drepturilor omului.

Anterior, Ministerul britanic al Apărării a confirmat că trupele ucrainene pot folosi armele britanice pe teritoriul Rusiei pentru autoapărare – cu o singură excepție.

Potrivit Sky News, trupele ucrainene probabil au desfășurat tancuri britanice Challenger 2 în timpul unei ofensive în regiunea Kursk.

#Ucraina #arme_canadiene #permisiune #Rusia

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button