Societate

Ucraina, atacată cu rachete: Orașul Krivoi Rog, de două zile fără lumină

Trupele ruse au atacat teritoriul Ucrainei, în noaptea de 2 spre 3 februarie, cu drone de tip Shahed și rachete. Acest lucru a fost raportat de șeful Forțelor Aeriene Ucrainene. De asemenea, Krivoi Rog, orașul natal al președintelui Vladimir Zelenski, de două zile se confruntă cu întreruperi de curent electric, scrie presa ucraineană.

În regiunea Dnepropetrovsk, forțele de apărare aeriană ucrainene au doborât cinci drone, dar au fost și câteva lovituri, a declarat șeful administrației militare a regiunii, Serghei Lisak, transmite sursa.

„Au izbucnit două incendii. În zonă sunt aproape 15 mii de oameni fără curent electric. De asemenea – două cazane în Krivoi Rog, care asigură cu curent 43 de mii de consumatori. Unele familii au rămas și fără alimentare cu apă”, a scris Lisak pe Telegram.

Șeful Consiliului de Apărare Krivoi Rog, Alexander Vilkul, a spus că trupele ruse au lovit infrastructura energetică a orașului. Potrivit acestuia, 7.500 de consumatori au rămas fără curent electric. Orașul a introdus un program de oprire de urgență.

Trupele ruse efectuează zilnic lovituri cu drone pe teritoriul ucrainean. Instalațiile de infrastructură critică și energetică sunt adesea ținta atacurilor.

În noaptea precedentă, trupele ruse au lansat 24 de drone în toată Ucraina. După cum au declarat Forțele Armate Ucrainene, acestea au reușit să doboare 11 drone. Una dintre drone a avariat substația electrică Ukrenergo, lăsând aproximativ 40 de mii de consumatori, inclusiv două mine, fără electricitate în Krivoi Rog.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button