Război în Ucraina

Ucraina va construi prima școală subterană în orașul Harkov. Elevii vor putea să își continue studiile în ciuda amenințării atacurilor aeriene

Ucraina va construi prima școală subterană în orașul Harkov. În școala subterană elevii vor putea să își continue studiile în ciuda amenințării atacurilor aeriene, a declarat primarul din Harkov, Ihor Terejov, citat de BBC, relatează sursa.

Ucraina afirmă că peste 360 de unităţi de învăţământ au fost distruse şi peste 3.000 au fost avariate de la începutul invaziei pe scară largă a Rusiei în 2022.

Săptămâna trecută, Agenţia pentru Drepturi Fundamentale a UE a declarat că multe şcoli din cele 27 de state membre ale blocului comunitar se străduiesc să integreze copiii care au fugit din cauza războiului din Ucraina. 

Agenţia a precizat că, în prezent, există aproximativ 1,3 milioane de copii ucraineni în UE. În postarea de duminică pe reţelele de socializare, primarul din Harkov a anunţat că „aici plănuim să construim prima şcoală subterană din Ucraina”.

Terekhov a spus că şcoala „va îndeplini cele mai moderne cerinţe pentru clădirile de apărare” şi a subliniat că autorităţile oraşului „nu vor reduce cheltuielile educaţionale cu nicio grivnă în acest an sau anul viitor”.

Potrivit UNICEF, doar o treime dintre şcolarii ucraineni studiază în prezent în persoană, pe fondul continuării atacurilor mortale cu rachete şi drone ruseşti, precum şi a bombardamentelor. Mulţi dintre aceşti elevi au fost nevoiţi să urmeze cursurile în staţii de metrou subterane şi în alte adăposturi improvizate – adesea fără încălzire adecvată. 

#Ucraina #școală_subterană #studii

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button