Război în Ucraina

Ucraina va înființa o coaliție internațională cu scopul de a returna orfanii care au fost duși cu forța în Rusia

Ucraina a anunțat că va înființa o coaliție internațională care va avea ca principal scop returnarea orfanilor care au fost duși cu forța în Rusia, relatează publicația Ukrainska Pravda. Anunțul a fost făcut de vicepremierului Irina Vereșciuk, potrivit sursei.

„În această chestiune (întoarcerea orfanilor – n.r.), ajutorul comunității mondiale este foarte important pentru noi. Se formează deja un grup de lideri internaționali care și-au exprimat public sprijinul pentru o astfel de coaliție. Printre aceștia se numără Ursula von der Leyen (președinta Comisiei Europene – n.r.), Mateusz Morawiecki (prim-ministrul Poloniei – n.r.) și alții”, a declarat oficialul de la Kiev, potrivit Ukrainska Pravda și Libertatea.

„Trebuie să existe, de asemenea, un intermediar. Acesta poate fi oricine: Comitetul Internațional al Crucii Roșii, Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați, UNICEF și altele asemenea. Sper că o astfel de platformă va fi lansată în curând”, a adăugat Irina Vereșciuk.

Vicepremierul ucrainean a afirmat, în acest context, că Moscova reține ilegal 4.396 de orfani în teritoriile ocupate din Ucraina și că i-a dus ilegal pe teritoriul rusesc.

#Ucraina#Rusia#razboi

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button