Internaţional

„Ucraina va învinge în acest război barbar al Federației Ruse”. Mesajele oficialilor de la Chișinău pentru Ucraina care marchează 33 de ani de Independență

Mai mulți oficiali de la Chișinău, printre care șefa statului Maia Sandu, președintele Parlamentului Igor Grosu, premierul Dorin Recean și ministrul de Externe, Mihai Popșoi, au adresat câte un mesaj pentru ucrainenii care marchează astăzi, 24 august, Ziua Independenței, transmite sursa.

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a scris în mesajul ei că astăzi, Ucraina își celebrează Ziua Independenței cu aceeași demnitate și hotărâre care a inspirat lumea întreagă, chiar și după doi ani de război.

În fața agresiunii și a suferinței fără margini, poporul ucrainean a demonstrat o rezistență exemplară, apărându-și patria și libertatea cu un curaj remarcabil. Ucraina luptă pentru pacea și libertatea tuturor, pentru un viitor în care suveranitatea națiunilor este respectată. Moldova este și va fi alături de ucraineni – împărtășim aceleași valori, prețuim viața și susținem eforturile pentru pace. З Днем Незалежності, Україно!”, spune șefa statului Maia Sandu. 

La rândul său, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a mulțumit ucrainenilor pentru lecția de curaj și iubire de țară de care dau dovadă zi de zi, apărând cu dârzenie independența atât a Ucrainei, cât și a întregii Europe.

Noi, cetățenii Republicii Moldova, Vă susținem și Vă sprijinim în lupta pentru libertate, Vă suntem alături și credem cu tărie că Ucraina va învinge în acest război barbar al Federației Ruse.

Atât Moldova, cât și Ucraina ne-am căpătat independența acum 33 de ani și știm că drumul nu a fost deloc ușor. De aceea, vom face tot posibilul să mergem înainte și să facem parte dintr-o mare familie, unde este democrație, pace, bunăstare și această familie este Uniunea Europeană.

Binele învinge mereu! Із Днем Незалежності, Україно!

Astăzi, în semn de solidaritate cu poporul ucrainean, începând cu ora 21:00, clădirea Parlamentului va fi iluminată în culorile Ucrainei. Слава Україні!”, susține Igor Grosu.

Și prim-ministrul Dorin Recean a scris un mesaj pentru ucrainenii care astăzi, 24 august, marchează 33 de ani de Independență. Premierul i-a asigurat pe cetățenii ucraineni că Republica Moldova „este și va fi mereu alături de Ucraina”.

Zi de zi, ucrainenii sunt nevoiți să se apere, alegând curajul și dârzenia ca mod de viață. Aceasta este realitatea celor care luptă pe front, celor care salvează vieți în condiții complicate, oferă sprijin pentru hrană, medicamente și alte bunuri esențiale, dar și a mamelor care își protejează copiii de lupte, bombardamente și atacuri cu rachete. De Ziua Independenței Ucrainei, sărbătorim unitatea, curajul și rezistența poporului ucrainean.

Moldova este și va fi mereu alături de Ucraina – pentru libertate și un viitor în care fiecare copil să crească într-o lume a păcii, nu a fricii. Solidaritatea noastră se manifestă și prin fapte concrete: pentru ucrainenii care s-au refugiat la noi facilităm integrarea, identificăm locuințe, locuri de muncă și oferim suport financiar. Astăzi, 1498 de cetăţeni din Ucraina și-au găsit un loc de muncă aici, iar mulți alții beneficiază de cursuri de formare profesională și certificare a cunoștințelor. Sprijinul Republicii Moldova pentru Ucraina rămâne de neclintit. Slava Ukraini!”, afirmă premierul.

Ministrul Afacerilor Externe de la Chișinău, Mihai Popșoi, a scris un mesaj scurt pe pagina sa de socializare în care spune:

La mulți ani, Ucraina!

З Днем Незалежності!

#Chisinau #Ucraina #Ziua_Independenței

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button