Analize și opiniiInternaţionalRăzboi în Ucraina

Ultimatumuri rusești: analiza condițiilor de pace de la Putin

Pe 14 iunie, dictatorul rus Vladimir Putin și-a prezentat din nou așa-numitele „condiții de pace” în timpul unei întâlniri cu conducerea Ministerului rus de Externe. Aceste declarații, însă, nu conțineau nimic nou, ci, dimpotrivă, ultimatumuri repetate care fuseseră deja exprimate de multe ori. Putin a recurs din nou la declarații false și manipulatoare în încercarea de a induce în eroare comunitatea internațională.

Principalele cereri exprimate de Putin au inclus:

  1. Dați teritoriile ocupate ocupanților.
  2. Aprobați anexarea acestor teritorii.
  3. Refuzați garanțiile de securitate colectivă.
    Aceste cereri sunt absolut inacceptabile și nefondate. Acestea urmăresc legitimarea acțiunilor ilegale ale Rusiei și consolidarea în continuare a agresiunii acesteia.

Deosebit de absurdă este încercarea lui Putin de a se prezenta ca un făcător de pace. Până la urmă, el a fost, împreună cu complicii săi, cel care a planificat, pregătit și realizat cea mai mare agresiune armată din Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial.

Prin crearea unei știri în ajunul summitului pentru pace, Putin a căutat să împiedice participarea liderilor țării la acest eveniment, să submineze eforturile diplomatice care vizează obținerea unei păci juste și să împartă unitatea comunității mondiale în funcție de obiectivele și principiile a Cartei ONU.

În ultimii zece ani de război, Rusia a zădărnicit în mod repetat toate inițiativele reale de pace în care a fost implicată. Niciuna dintre asigurările lui Putin nu este de încredere. Doar presiunea internațională consolidată asupra agresorului poate forța Moscova să-și îndeplinească obligațiile. Comunitatea internațională trebuie să rămână unită în eforturile sale de a asigura o pace justă și durabilă în Ucraina și în lume.

#Rusia #pace #condiții

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button