Societate

Un cetățean al Republicii Moldova a murit în atacul Hamas asupra Israelului

Un cetățean al Republicii Moldova, în vârstă de 35 de ani, a murit în războiul din Israel declanșat de Hamas. Anunțul a fost făcut de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, transmite sursa.

„Cu profundă tristețe, informăm că Ambasada Republicii Moldova din Israel a primit tragica veste a pierderii unui cetățean moldovean în vârstă de 35 de ani, acesta fiind una dintre victimele atacului terorist comis de către teroriștii infiltrați din Fâșia Gaza. Concetățeanul nostru activa în apropierea zonei de conflict.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene menține contactul cu familia concetățeanului decedat și va oferi toată asistența necesară. Transmitem cele mai sincere”, anunță MAEIE.

Hamas, care se află la putere în Fâșia Gaza din 2007 și-a lansat ofensiva în zorii zilei de sâmbătă, în mijlocul Sabatului, ziua de odihnă săptămânală a evreilor. Acesta a declarat că a lansat 5.000 de rachete asupra Israelului

Ca răspuns, armata israeliană, care a contabilizat peste 3.000 de atacuri palestiniene, a lansat sâmbătă operațiunea „Iron Sabre”, efectuând lovituri aeriene și distrugând clădiri descrise ca fiind „centre de comandă” ale Hamas în Gaza.

Numărul total de morți a urcat la 2.100. Potrivit ultimului bilanț, în Israel au decedat peste 1200 de oameni, în timp ce oficialii din Gaza spun că 900 de persoane au murit.

#Israel #război #Hamas

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button