Politică

Un nou deputat în Parlament. Cine vine în locul lui Dan Perciun

Comisia Electorală Centrală va propune Curții Constituționale validarea mandatului de deputat al candidatului supleant, Mariana Lucrețeanu, de pe lista aceluiași partid. Și asta după ce Parlamentul a luat act de cererea de demisie depusă de către deputatul PAS, Dan Perciun, transmite sursa.

Perciun și-a depus cererea de demisie după ce a fost numit în funcția de ministru al Educației și Cercetării. De menționat că legea despre statutul deputatului în Parlament prevede că mandatul vacant va fi atribuit supleantului imediat următor de pe lista concurentului electoral „Partidul Acțiune și Solidaritate”.

Mariana Lucrețeanu este inginer de profesie și este originară din orașul Vadul lui Vodă. Chiar ea a scris pe rețelele de socializare că a fost plecată din țară de mai bine de 20 de ani. Lucrețeanu a acceptat invitația de a participa la alegerile parlamentare pe lista PAS, motivând că vrea să contribuie la schimbare, venind cu viziunea unei rutine bine gândite, acumulată în urma unui trai într-o țară înalt dezvoltată. „Renumita calitate germană este rezultatul unei conduite învățate. La fel voi contribui cu experiență în dezvoltarea proiectelor, extinderea și promovarea afacerilor la nivel internațional, fiind sigură că produsele din Moldova își pot găsi rapid drumul către piețele europene”, spunea în 2021, Mariana Lucrețeanu.

#Parlament #deputat #candidat

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button