InternaţionalRăzboi în Ucraina

Un proiect de lege pentru sprijinirea Ucrainei este luat în considerare în Camera Reprezentanților SUA

Pe 20 aprilie, Camera Reprezentanților SUA va analiza un proiect de lege pentru sprijinirea Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Înainte să se întâmple acest lucru, Camera lucrează pentru a asigura un vot de succes cu privire la asistența necesară Ucrainei pentru a respinge agresiunea rusă.

Proiectul de lege, prezentat de președintele Camerei Mike Johnson, oferă 60,8 miliarde de dolari în ajutor Ucrainei. Aceasta include finanțarea și furnizarea de materiale esențiale de apărare, inclusiv rachete cu rază lungă de acțiune ATACMS.

Proiectul de lege include, de asemenea, acordarea unei părți din ajutor sub formă de împrumuturi, dar președintelui SUA și Congresului ar avea autoritatea de a anula datoria pentru aceste împrumuturi. În plus, documentul consacră o strategie multianuală de sprijinire a Ucrainei în combaterea agresiunii, care trebuie prezentată în cel mult 45 de zile de la intrarea în vigoare a legii.

Senatul SUA este gata să adopte rapid acest proiect de lege și să-l trimită președintelui Joe Biden pentru semnare, a declarat liderul democrat al Senatului, Chuck Schumer. „Dacă Camera Reprezentanților trimite un pachet de facturi de securitate națională, îl vom trimite rapid președintelui american Joe Biden”, a scris el pe rețeaua de socializare.

Proiectul de lege privind ajutorul Ucrainei a primit deja sprijin din partea Senatului SUA, care a aprobat în februarie un proiect de lege de ajutor internațional de 95,3 miliarde de dolari care include finanțare pentru Ucraina, Israel și Taiwan. Documentul oferă resurse financiare semnificative pentru a sprijini Ucraina în respingerea agresiunii și asigurarea securității în regiune.

Aceste proiecte de lege sunt de așteptat să obțină sprijin în Camera Reprezentanților și să fie semnate cu succes de către președintele SUA, ceea ce va reprezenta un pas important în consolidarea parteneriatului dintre Ucraina și Statele Unite și sprijinirea poporului ucrainean în lupta pentru independență.

#Ucraina #SUA #sprijin #proiect

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button