Politică

Un tribunal din Moldova a recunoscut ca extremist steagul Rusiei imperiale

În Moldova, tricolorul negru-galben-alb – steagul Rusiei imperiale – a fost recunoscut drept extremist. O astfel de decizie a fost luată de instanța Chișinău din sectorul Centru după ce a luat în considerare solicitarea Parchetului General, a Ministerului Justiției și a Serviciului de Informații și Securitate din Moldova, relatează Ukrinform cu referire la NewsMaker.

Se observă că instanța a aprobat cererea autorităților și a stabilit „caracterul extremist al drapelului cu trei linii orizontale negre, galbene și albe”.

Decizia poate fi atacată cu recurs la Camera de Apel Chișinău în termen de 30 de zile.

Steagul negru-galben-alb a fost steagul oficial al Imperiului Rus din 1858 până în 1896. Astăzi, este folosit în mod activ de organizații.

După cum s-a raportat, în aprilie 2022, în Moldova a intrat în vigoare o interdicție privind utilizarea „simbolurilor agresiunii militare”. Utilizarea lor în public este considerată o activitate extremistă și se pedepsește cu amendă. Totodată, legea nu precizează exact ce simboluri sunt în discuție. Doar panglica cu două culori negru-portocaliu (georgiană) este numită direct. În toate celelalte cazuri, poliția va decide dacă este vorba despre un simbol extremist.

#Moldova #tribunal #steagul_Rusiei_imperiale

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button