Analize și opiniiInternaţionalRăzboi în Ucraina

Utilizarea activelor înghețate ale Rusiei pentru a ajuta Ucraina: UE și G7 spre o strategie comună

Țările din Grupul celor Șapte (G7) și Uniunea Europeană discută posibilitatea de a utiliza activele înghețate ale Federației Ruse pentru a ajuta Ucraina să se redreseze din război și să depășească toate consecințele amplorii îngrozitoare a distrugerii rusești a Ucrainei civile, industriale și sectoare de afaceri. Potrivit Bloomberg, peste 250 de miliarde de dolari de la banca centrală rusă ar putea fi folosiți în aceste scopuri. Cu toate acestea, întrebarea este cum să ocoliți toate problemele juridice pe care Rusia, folosind imperfecțiunile sistemului juridic internațional (la urma urmei, nimeni nu a pregătit-o pentru acest gen de provocare), le poate folosi de dragul intereselor sale.

UE și G7 iau în considerare vânzarea datoriilor guvernamentale ruse folosind active înghețate drept garanție, potrivit surselor Bloomberg. Cu toate acestea, până acum discuția are loc la nivel tehnic, iar o decizie politică nu a fost încă luată. Unele țări își exprimă dorința de a accelera procesul, în timp ce altele sunt mai precaute, au spus surse Bloomberg.

Planul luat în considerare de UE și G7 ar putea presupune crearea unui fond special pentru a emite obligațiuni cu cupon zero susținute de active înghețate, cu o opțiune apelabilă. Acest plan prevede o ierarhie a garanțiilor, folosind active administrate de Euroclear și băncile occidentale.

În ceea ce privește confiscarea bunurilor rusești menționate în articolul Bloomberg, informațiile evidențiază gama largă de măsuri pe care le iau țările Uniunii Europene. În special, activele oamenilor de afaceri ruși au fost confiscate de SBU în valoare de peste 190 de miliarde de grivne. În plus, țări precum Marea Britanie, Republica Cehă, Polonia, Germania, Belgia și Italia iau decizii de a îngheța activele rusești și de a le folosi în continuare în favoarea Ucrainei. În prezent, în Statele Unite se dezvoltă un sistem separat pentru confiscarea și transferul suplimentar al bunurilor rusești către Ucraina.

Toți acești pași demonstrează determinarea UE și a țărilor G7 de a-și asuma responsabilitatea pentru sprijinirea Ucrainei în perioada de redresare de după război. În același timp, utilizarea activelor rusești înghețate devine una dintre strategiile cheie în acest proces.

Ambasadorii Uniunii Europene au ajuns la un acord pentru a folosi veniturile din activele rusești înghețate pentru a ajuta Ucraina, potrivit rapoartelor recente. Aceasta vorbește despre importanța și unitatea de acțiune dintre țările Uniunii Europene și G7 în sprijinirea Ucrainei în această perioadă importantă din istoria sa. Toate aceste măsuri indică un sprijin internațional în creștere pentru Ucraina și determinarea țărilor lumii de a restabili și menține pacea în regiune și pe planetă în ansamblu.

#UE #Ucraina #G7 #active

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button