Război în Israel

Vicepreședinta SUA pledează pentru o „încetare imediată” a focului în Fâșia Gaza

Potrivit înaltului oficial american, un acord pentru încetarea focului va permite ”eliberarea ostaticilor şi livrarea unei cantităţi semnificative de ajutor”, a adăugat ea, chemând Hamas să accepte acordul, spune sursa.

„Ceea ce vedem în fiecare zi în Gaza este devastator, iar umanitatea noastră comună ne obligă să acționăm. Având în vedere amploarea imensă a suferinței din Gaza, trebuie să existe o încetare imediată a focului pentru cel puțin următoarele șase săptămâni”, a transmis Kamala Harris într-un discurs susținut în Alabama cu ocazia comemorării unui marș pentru drepturile civile la Selma.

În urmă cu o săptămână, preşedintele american Joe Biden a afirmat că Israelul îşi va înceta operaţiunile militare împotriva Hamas în Fâşia Gaza în timpul Ramadanului, în cadrul unui armistiţiu în curs de negociere.

„Se apropie Ramadanul şi există un acord cu israelienii conform căruia ei nu se vor angaja în operaţiuni în timpul Ramadanului, pentru a ne lăsa timp să scoatem toţi ostaticii deţinuţi de mişcarea islamistă palestiniană”, a declarat Biden într-un interviu pentru televiziunea americană NBC, citat de Calea Europeană.

Egiptul, Qatarul, SUA, Franţa şi alte ţări încearcă să negocieze de mai multe săptămâni un nou armistiţiu între Israel şi Hamas.

#Război#Fâșia_Gaza#SUA

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button