Internaţional

Vilnius, transformat în fortăreață pentru Summitul NATO: Lunetiști, câini de pază și elicoptere

Vilnius, capitala Lituaniei, a fost transformată într-o fortăreață pentru Summitul NATO din 11-12 iulie. Fotoreporterul TV8, Serghei Rusu, care se află la Vilnius, a surprins lunetiști, polițiști cu veste antiglonț, elicoptere și câini antrenați special.

Locul în care s-au întrunit liderii celor 31 de țări membre ale Alianței se află la doar 150 de kilometri de Rusia și la 32 km de gardul de frontieră a Lituaniei, acoperit cu sârmă ghimpată, cu aliatul Rusiei, Belarus.

Potrivit HotNews, șaisprezece aliaţi NATO au trimis în total 1.000 de soldaţi pentru a proteja summitul Mulţi dintre ei furnizează, de asemenea, sisteme avansate de apărare antiaeriană de care statele baltice nu dispun.

Germania a desfăşurat 12 vehicule lansatoare de rachete Patriot, folosite pentru a intercepta rachete balistice şi de croazieră sau avioane de război.

Spania a adus un sistem de apărare antiaeriană NASAMS, Franţa a trimis obuziere autopropulsate Caesar, iar Finlanda şi Danemarca și-au trimis avioanele militare în Lituania. Marea Britanie şi Franţa furnizează capacităţi antidronă.

Polonia şi Germania au trimis forţe pentru operaţiuni speciale dotate cu elicoptere, iar alții – echipamente pentru a face faţă oricărui potenţial atac chimic, biologic, radiologic şi nuclear.

#Vilnius #Summitul_NATO #securitate

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button