Societate

Vitalie Micov, noul șef al Marelui Stat Major al Armatei Naționale

Guvernul Republicii Moldova a avansat propunerea de numire a colonelului Vitalie Micov în funcția de șef al Marelui Stat Major al Armatei Naționale, solicitând acum aprobarea președintelui Maia Sandu. Această decizie a fost luată în cadrul unei recente ședințe de lucru, iar aprobarea finală va depinde de validarea șefei statului, transmite sursa.

Ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, a evidențiat pregătirea profesională a lui Micov, subliniind că acesta dispune de abilitățile necesare pentru a implementa reformele esențiale în structura militară a țării. „Vitalie Micov are expertiza și cunoștințele necesare pentru a coordona inițiativele de modernizare a Armatei Naționale, contribuind astfel la menținerea păcii și promovarea valorilor democratice,” a declarat Nosatîi.

Locul de șef al Marelui Stat Major a devenit vacant după cererea Guvernului de demitere a lui Eduard Ohladciuc, care a fost înlăturat din funcție de președinta Maia Sandu. Demiterea sa a fost justificată prin expirarea contractului său militar, însă unele voci din opoziție sugerează că motivele reale ar putea fi de natură politică. Ohladciuc a fost numit în această funcție în noiembrie 2021, preluând mandatul de la Igor Gorgan, care este investigat pentru acuzații de spionaj în favoarea Rusiei.

Imagine: Vitalie Micov, sursa: https://tv8.md/2024/10/09/cine-va-prelua-fotoliul-lui-ohladciuc-ministrul-apararii-propune-un-nou-sef-al-marelui-stat-major/267101

#Micov #șef #armată

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button