Război în Ucraina

Volodmir Zelenski consideră că nu există o altenativă pentru pace. ,,E foarte important ca în fiecare săptămână Rusia să vadă noi activităţi internaţionale în sprijinul Ucrainei şi al vieţii normale”

Preşedintele ucrainean Volodmir Zelenski consideră că nu există o altenativă pentru pace, el precizând, în discursul de sâmbătă seară, că este important ca Rusia să vadă sprijinul internaţional pentru Ucraina şi pentru o viaţă normală, notează sursa.

„Grecia s-a alăturat declaraţiei G7 privind garanţiile pentru Ucraina. Este deja a 14-a ţară. Alături de Grecia, au aderat Belgia, Cehia, Danemarca, Finlanda, Islanda, Irlanda, Letonia, Norvegia, Olanda, Portugalia, România, Spania şi Suedia. Mulţumesc fiecărui stat! Iar echipa noastră va continua să lucreze – pentru noii participanţi, pentru ca fiecare stat şi fiecare lider interesat de pace şi securitate să poată să-şi demonstreze leadershipul într-un format sau altul de cooperare în domeniul securităţii”, a spus Zelenski.

„Pacea nu are alternativă. Fiecare ţară care lucrează cu noi în cadrul garanţiilor de securitate pentru Ucraina, în cadrul Formulei de Pace, trimite exact acest semnal statului agresor. Va fi pace. Agresiunea pierde. E foarte important ca în fiecare săptămână Rusia să vadă noi activităţi internaţionale în sprijinul Ucrainei şi al vieţii normale”, a spus Zelenski, potrivit News.ro.

El a mulţumit ţărilor care şi-au arătat susţinerea pentru Ucraina. Zelenski a subliniat că Ucraina are nevoie de echipamente de la parteneri şi că este foarte important să se creeze o bază de producţie în Ucraina, astfel încât să se poată curăţa pământul de minele ruseşti.

„Iar această sarcină ar trebui să fie finalizată nu în decenii, ci în ani. În total, până în prezent, 174.000 de kilometri pătraţi din ţara noastră sunt potenţial periculoşi din cauza minelor şi a muniţiei neexplodate. În fiecare zi, specialiştii noştri detectează sute de obiecte explozive. Şi cu cât avem mai multe maşini de deminare, cu cât avem mai multe drone speciale pentru deminare, cu atât mai activ am putea restabili securitatea”, a mai spus Zelenski.

#Ucraina #Rusia #război

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button