Internaţional

Volodymyr Zelenski a sosit la Vilnius pentru summitul NATO

Președintele Ucrainei Volodymyr Zelenski a sosit la Vilnius, unde a început summitul Alianței Nord-Atlantice pe 11 iulie. Acest lucru a fost raportat și de mass-media lituaniană și ucraineană.

Secretarul de presă al liderului Ucrainei, Serghei Nikiforov, a confirmat că Zelenski a ajuns la Vilnius. Președintele Ucrainei a sosit cu un avion al guvernului polonez din orașul Rzeszow.

Potrivit lui Suspilne, avionul cu Zelenski și ministrul Apărării Alexei Reznikov a aterizat la ora 15:45 pe Aeroportul Internațional Vilnius. Potrivit rapoartelor presei, la ora 18:00 este așteptat un discurs al președintelui Ucrainei.

În ajunul summit-ului, nu era complet clar dacă Volodymyr Zelenski va veni la Vilnius. Reprezentanții Ucrainei au spus că încă nu a fost luată o decizie și va depinde de modul în care membrii alianței răspund la cererea Ucrainei de aderare la NATO. Secretarul general al Alianței, Jens Stoltenberg, a raportat că Zelenski va lua parte la o reuniune a Consiliului Ucraina-NATO, care va avea loc în ultima zi a summit-ului din 12 iulie.

Mai devreme, pe 11 iulie, Zelenski a criticat țările NATO din cauza faptului că Alianța Nord-Atlantică, potrivit acestuia, nu este pregătită să invite Ucraina în rândurile sale la summitul, care a început la Vilnius. Potrivit acestuia, în drum spre Vilnius, Kievul a primit „semnale” despre ce cuvinte se discută pe acest subiect fără Ucraina.

Înainte de deschiderea summit-ului, Der Spiegel a publicat un fragment din proiectul de declarație finală a alianței privind Ucraina. În special, se spune că viitorul Ucrainei este în NATO, dar momentul admiterii Kievului în alianță nu este dat.

#NATO #Zelenski #Ucraina

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button