Analize și opinii

Voronin – care este motivul real, din cauza căruia dorește să scoată oamenii la proteste?

Recent Vladimiri Voronin, liderul comuștilor a afirmat că lansează consultațiile cu cetățenii, cu scopul de a organiza proteste masive, pe teritoriul întregii țări. Deși Voronin este considerat deja politician expirat (în special după afirmația absurdă că Ștefan cel Mare purta panglica sf. Gheorghe), în acest articol, totuși, vom analiza poziția liderului comuniștilor, și de ce opoziția dorește, de fapt, să scoată oamenii în stradă.
Voronin are valoarea politică, doar atât timp cât are Kremlinul în spate

La fel ca și Dodon, Voronin este un politician nu atât contra-conducere actuală, cât pro-Rusia. În cazul în care încă dispune de o luciditate politică, Voronin este conștient de faptul că, în cazul în care, în aceste vremuri de criză, la conducerea țării s-ar afla un partid pro-rus, situația ar fi mult mai gravă.

În același timp, nu prea contează ce conștientizează de fapt Voronin, atât timp cât are un scenariu clar, scris de către cei de la Kremlin. Misiunea lui Voronin, este exact ca cea a lui Dodon – de a spune la fiecare oportunitate despre avantajele lumii rusești și cât de ieftin ar fi gazul dacă Republica Moldova ar merge la cedări politice.

Argumentele lui Voronin – moveton
Și iarăși opoziția revine la argumentele vechi, dar care influențează atât de bine populația în vârtsă – electoratul principal al opoziției. Voronin spune despre creșterea nivelului de inflație și învinuiește conducerea actuală în acest lucru. Dar să privim către cele mai puternice economii europene – nivelul inflației, la fel, a crescut. Lumea se află într-o criză cumplită și cât de bună nu ar fi conducerea, inflația nu poate fi controlată în condițiile actuale.

La fel, Voronin acuză de limitarea drepturilor prin interzicearea panglicii sf. Gheorghe și simbourilor Z și V. Să nu uităm că Republica Moldova este un stat neutru, iar aceste simboluri sunt simboluri agresiunii militare a unei alte țări. Se pare că și acest argument este ilogic.

Păi, de ce atunci, de facto, dorește Voronin să scoată oamenii în stradă? Totul este simplu – acesta are un scenariu prescris de către Kremlin, scenariu conform căruia, cu orice preț trebuie să cadă o guvernare care nu este pro-rusă. Vorbind despre avantajele lumii rusești, aducând drept exemplu Serbia, Voronin și Dodon, de fapt, ne dau clar de înțeles că doresc să transforme Republica Moldova într-un nou Belarus, care va susține Federația Rusă în toate acțiunile, chiar și cele inumane.

În același timp, chiar dacă Voronin are o anumită notorietate, acesta nu mai este acel politician, după care vor merge mulțimile. Faptul că Kremlinul îl mai ține actual denotă, de fapt, incapacitatea Kremlinului de a aplica alte pârghii de influență asupra poporului moldovenesc. Asemenea pârghii rămân tot mai puține, iar odată ce Republica Moldova va reuși să reducă dependența de gazul rusesc, influența rușilor va scade și mai mult.

Plus la aceasta, revenin la Voronin, să nu uităm că atât el, cât și urmașul său Dodon, au avut o groază de timp pentru a-și demonstra capacitatea de conducere a țării. Aceștia nu au făcut decât să crească dependența țării față de Rusia, aducând-o la un nivel cu adevărat riscant. Ce dorește acum Voronin? Exact – să facă același lucru, să crească dependența Moldovei de Rusia.

#Voronin #Dodon #Agenti_de_la_Kremlin

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button